Svijet 24.01.2023.

Nova pucnjava u Kaliforniji, sedmoro ubijeno

ČITANJE: 1 minuta

Sedmoro ljudi je ubijeno u dvije odvojene pucnjave u Kaliforniji, na jednoj farmi pečuraka i špediterskoj kompaniji južno od San Franciska, a osumnjičeni je uhapšen, saopšteno je iz kancelarija šerifa okruga San Mateo.

Napadač je identifikovan kao 67-godišnji Čang Li Zao. On je, bez opiranja, uhapšen dva sata poslije napada u ponedjeljak, pošto je njegov automobil primijećen na parkingu jedne od policijskih stanica okruga San Mateo, objavio je San Francisko Kronikl, a prenosi Glas Amerike. U njegovom automobilu je pronađeno oružje.

Zvaničnik okruga San Mateo, Dejv Pajn, saopštio je da su četiri osobe ubijene na farmi pečuraka, a tri u špediterskoj firmi na periferiji grada Halfmun bej, na oko 50 kilometara južno od San Franciska.

Јoš se ne zna na koji način su dvije pucnjave povezane, iako je Pajn izjavio da je osumnjičeni radio za jednu od te dvije firme.
Napadača je opisao kao “nezadovoljnog radnika.”

– U ovom trenutku ne postoji prijetnja za druge građane – saopšteno je iz kancelarije šerifa okruga San Mateo.

Na televizijskim snimcima vide se policajci kako privode jednog muškarca koji se nije opirao hapšenju. Na snimcima iz vazduha vide se policajci kako prikupljaju dokaze na farmi sa desetina staklenika.

Samo dva dana ranije, 11 osoba je ubijeno u pucnjavi u jednoj plesnoj dvorani u južnoj Kaliforniji.

Guverner Kalifornije Gavin Njusom napisao je na Tviteru da je bio u bolničkoj posjeti žrtvama masovne pucnjave u gardu Monterej Park kad su ga obavijestili o još jednoj pucnjavi, ovaj put u Halfmun beju, što je opisao kao “tragediju nad tragedijama”, prenosi AP.

(Agencije)