Vijesti 22.05.2024.

Nova Sky prepiska članova narko-kartela: Ko je “Jet Lee”?

ČITANJE: 2 minute

Vođa narko-kartela Edin Gačanin napisao je članovima Sky grupe, 14. juna 2020. godine, da im se pridružila osoba Sky imena “Jet Lee”.

“Braćo, imamo Lija uz nas, on je mlad, pun snage i krv moja, sada, da li ima kapacitet, vi odlučite”, rekao je on, navodi se u prepiski Dky komunikacije koju je objavio “Avaz”.

Radi se o komunikaciji između osumnjičenih u akciji “Crna kravata 2”, koja se tiče članova narkokartela “Tito i Dino” Edina Gačanina.

Tada je Boško Jerković uputio riječi dobrodošlice Liju, koji je izvjesno Gačaninov rođak, s obzirom na stil obraćanja i kazao da bi bilo najbolje da se izjasni šta ga interesuje, šta je do sada radio i šta bi volio da radi.

Jergović dalje govori da u nadolazećem projektu (pravljenja nove aplikacije, kako bi prešli sa Skya na njega) imaju puno vrsta programiranja, “planiranje, mrežu, sistem, održavanje,”.

Gačanin piše da će mu čim pristupi grupi objasniti da mora biti dostupan 24 sata.

“Evo ga”, napisao je Jerković, ali nije došao odgovor od Lija.

Kasnije Gačanin govori Jerkoviću da provjeri nivo znanja Lija. Jerković odgovara da će to polako uživo uraditi, ali je bitno da je već radio projekte za fakultet i da mu je poznata metodologija rada.

Sančez Jukić je kasnije pisao Liju da se “treba truditi i imati disciplinu”, a “prof” (Jerković) je ekspert i može od njega svašta naučiti.

U komunikaciji iz 24. februara 2021. godine se ponovo spominje Li. Jerković se obratio Adnanu Smajloviću i poručio mu da se trebaju vidjeti i da trebaju “osposobiti malu kancelariju”, koja se nalazi naspram server sobe i da trebaju uzeti stan u Bulevaru “malom Liju”, odakle može za pet minuta da dođe pješke.

Podsjećamo, juče je održano ročište za produženje pritvora Adnanu Smajloviću, Aidi Halać i Sančezu Jukiću, dok se preostalih 20 osoba koje su osumnjičene brane sa slobode.

Oznake: Tito i Dino