Politika 21.03.2016.

“Nova Srpska” na izborima: Za akademce mlađe od 40 koji znaju engleski!

ČITANJE: 1 minuta
dragan-pajic
Lista nezavisnih kandidata „Nova Srpska“ planira da oformi i organizuje Liste nezavisnih kandidata u Prijedoru, Banja Luci, Doboju, Bijeljini, Zvorniku, Palama i Trebinju sa ciljem aktivnog učešća na predstojećim lokalnim izborima u BiH prema ustanovljenim principima i modelima funkcionisanja.

“Lista nezavisnih kandidata “Nova Srpska” za sada djeluje na području opštine Derventa i planira da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima u oktobru 2016.god.na dva nivoa: Nezavisni kandidat za načelnika opštine i Nezavisna lista za odbornike Skupštine opštine/grada”, navedeno je u saopštenju.

Lista nezavisnih kandidata „Nova Srpska“ u Derventi djeluje od početka marta 2016. godine.

dragan pajic nova srpska

Lista je okupljena oko “Platforme razvoja opštine/grada za period 2016-2020″, svaki kandidat nastupa kao Nezavisni kandidat, svako je vlasnik svog mandata, lista je vanstranačka, slobodna i nezavisna, nema pristupnica, članarina niti partijskog/stranačkog angažovanja, a finansiranje je lično i samostalno.

Postavljeni su i uslovi koje kandidati moraju da ispune da bi bili članovi Nove Srpske, a to su: starost ispod 40 godina, završen državni fakultet i osnovno poznavanje engleskog jezika.

Na Listi se planira kandidovati 15 kandidata/kandidatkinja i kandidat za Načelnika opštine. ” Novu Srpsku” vodi Dragan Pajić.

(ATV)