Region 26.10.2022.

Nova Vlada Srbije dobila podršku u Skupštini, 157 glasova za, 68 protiv

ČITANJE: 1 minuta

Članovi nove Vlade Srbije u skupštini su položili zakletvu, čime je zaokružen proces formiranja. Na čelu sa sada već predsednicom Vlade u trećem mandatu, Anom Brnabića, članovi su se zakleli da će raditi u interesu Srbije, očuvanju i razvoju.

Većinom glasova poslanika prethodno je odlučeno da se o izboru Vlade poslanici izjašnjavaju javno – prozivkom.

Tako je od 225 prisutnih, 157 glasalo za, 68 protiv, nije bilo uzdržanih. Time je Srbija dobila novu Vladu na čelu sa Anom Brnabić.

Srbija mora da ima samo i isključivo prosrpsku vladu koja će raditi isključivo u interesu Srbije i njenih građana, rekla je u završnom obraćanju Ana Brnabić.

“Svaki od ministara radiće kao član tima koji će dati sve od sebe, ne da preživimo ova teška vremena, već da nastavimo rast i razvoj”, rekla je Brnabićeva.

Ovo mora biti i vlada kontinuiteta, poručila je Ana Brnabić.

“Imali smo jasan kontinuitet od 2012. do 2022. godine i on se najbolje vidi u kontinuitetu rasta zaposlenih, i to mora da se nastavi, kao i kontinuitet u rastu plata i penzija i to na jakim i stabilnim osnovama”, poručila je mandatarka.

Podsetila je da posle deset godina “možemo da povučemo crtu i da kažemo da sa je stopa nezaposlenosti sa 25 odsto pala na 8,5 odsto”.

“Prosečna plata je tada bila 330 evra, a danas je iznad 700 evra. Ako pogledate naš BDP, u evrima je pre deset godina bio ispod 33 milijarde, a sada je inad 60 milijardi evra. Moramo da nađemo vreme i prostor da do kraja 2026. prosečna plata bude 1.000 evra, a penzija 500 evra i za to ćemo se boriti svakoga dana”, poručila je Ana Brnabić.

(SB)

Oznake: Ana Brnabić