Vijesti 23.03.2016.

Nova zgrada Vlade RS: Luksuzni smještaj već od 300 KM mjesečno

ČITANJE: 2 minute
zgrada-vlada-rs-istocno-sarajevo-ATV

Pripreme za useljenje u zgradu Vlade Srpske u Istočnom Sarajevu su pri kraju. Kako ATV saznaje, u toku je opremanje luksuznih prostorija kvalitetnim namještajem koji će prvi stanari moći da koriste početkom maja.

U skupocijenom ambijentu, već za 300 maraka mjesečno uživaće srpski funkcioneri u zajedničkim i institucijama Srpske.

– Ovaj objekat je napravljen da se obazbijede tehnički uslovi, smještaj i da iz bezbjedonosnog aspekta budu zadovoljni naši predstavnici u zajedničkim institucijama. Definisano je ko može koristiti ovaj objekat i pod kojim uslovima odlukom koju je Vlada donijela- izjavio je Goran Marićić, direktor Službe za zajedničke poslove Vlade RS.

Vlasnik objekta vrijednog 26,6 miliona maraka je Vlada Srpske. U njemu će najviši zvaničnici Srpske i njihovo službeno osoblje moći besplatno da borave, uz obavezu da plate telefonski račun. Srpskim funkcionerima u zajedničkim institucijama spavanje će naplaćivati od 300 do 1.200 maraka mjesečno. Bez obzira na cijenu, poslanik SNSD-a u Parlamentu BiH, Milica Marković nema dilemu. Priznaje da jedva čeka da se useli u novi objekat.

– Ja ću kao poslanik sigurno koristiti te prostorije jer mislim da je sigurnije i bezbjednije nego okolnosti u koji se sada nalazimo i uslovi u kojim sada radimo samom činjenicom da se nalazi u Istočnom Sarajevu- rekla je Milica Marković, poslanik SNSD-a u  Predstavničkom domu  Parlamentarne skupštine BiH.

Bez obzira na lokaciju i opremljenost, srpski političari iz Saveza za promjene ne žele u novi objekat. Srpski ministri su zadovoljni stanovima čije iznajmljivanje u Istočnom Sarajevu plaća Savjet ministara BiH. Dok Borisu Jeriniću smeta cjenovnik koji je vlada kreirala, Igoru Crnatku je važno samo da novac ostaje u Srpskoj.

– Moj ugovor o stanu je napravljen sa osobom koja je iz Istočnog Sarajeva, to je novac koji ide u Srpsku i nema posebnog razloga da se to mijenja- izjavio je Igor  Crnadak, ministar spoljnih poslova BiH.

– Vlada vjerovatno pravi cjenovnik za svoje funkcionere i za funkcionere SZP. To je njihova poruka nama-vi ste ti koji treba nešto skuplje da plaćate, a svojim funkcionerima ćemo davati po povoljnijoj cijeni- rekao je Boris Jerinić, zamjenik ministra odbrane BiH.

Funkcionerima će biti na raspolaganju kabineti, kancelarije, saloni, sale za sastanke, bar, restoran i parking prostor. U tome će moći da uživaju nakon potpisivanja podstanarskih ugovora, a u  Službi za zajedničke poslove pripremaju dokumentaciju za tendere zajedničkih institucija koji se raspituju za smještaj političara.

(Atv)

Oznake: Goran Maričić