Sport 11.07.2024.

Novak Đoković otkrio tajnu čudesnog oporavka koljena

ČITANJE: 2 minute

Srpski teniser Novak Đoković je uspio da dođe do polufinala Vimbldona, pošto mu je bez borbe meč predao Aleks de Minor u četvrtfinalu, čime je izjednačio rekord Rodžera Federera od čak 13 polufinala na trećem Grend slem turniru u godini, iako se mislilo da Nole čak neće ni moći da igra na ovom turniru.

Novak Đoković je nedavno na Rolan Garosu morao da se povuče sa turnira, nakon što je doživio povredu koljena, a samo dan nakon toga je otišao i na operaciju, pa se mislilo da neće moći uopšte da se vrati na teren, da neće biti spreman za Vimbldon.

Ipak, Đoković se oporavio, a sada je još jednom pričao o svojoj povredi.

“Pa… Da krenemo od početka, dva ili tri puta je trebalo da se vratim na stari nivo nakon povreda, ovo je čudno jer sam doživio povredu kakvu ranije nikad nisam imao, dosta ozbiljniju. Povrijedio sam sebe na Rolan Garosu, pokidao sam meniskus, dio je morao da bude izvađen, jer nije bio na mjestu gdje treba da bude. Odlučio sam sa članovima tima da odem na artoskopsku operaciju odmah dan poslije meča. Razlog je taj što sam pričao sa svim ortopedima, doktorima po svijetu koje znam. Svi su rekli isto, svi su rekli da moram da se operišem i da će oporavak biti mnogo brži ako se operišem, to su mi objasnili. Nisam znao mnogo o meniskusu”, ispričao je Đoković.

On je potom objasnio i da se čuo sa jednim od rivala sa ATP tura, Tejlorem Fricom koji je imao istu povredu.

“Pričao sam sa Tejlorem Fricom, pričao sam o ovome, on je bio veoma dobar da podijeli iskustvo, imao je istu situaciju kao ja prije tri godine. Povrijedio se na Rolan Garosu, imao je istu operaciju, 21 dan kasnije je igrao na Vimbldonu. Kad sam čuo od njega da postoji šansa, ako ide sve kako treba, da rehabilitacija ide po planu, ako koljeno bude kako treba, mogu da igram na Vimbldonu. To mi je dalo… Kad sam razmišljao o Vimbldonu, mislio sam kako mogu da bacim štake i hodam kako treba”, dodao je Nole.

Na kraju, on je otkrio i kako je išao oporavak.

“Imao sam pomoć fizioterapeuta, išao sam na rehabilitaciju, bio je tu i specijalista za koljeno s kojim smo radili dva-tri puta dnevno. To su ljudi koji shvataju, koji znaju šta treba da se radi, rekao sam da ako mogu da trčim 14 dana prije Vimbldona, mogu da dođem ovdje i probam da udaram lopticu, da vidim kuda to ide. Drago mi je što sam ovdje,” rekao je Novak, prenosi “Telegraf”.