Sport 14.10.2020.

NOVAK ĐOKOVIĆ: Piramide u Visokom su moja druga kuća (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković boravi u Visokom, gdje obilazi Bosansku dolinu piramida, a kaže da mu je nakon prve posjete sa roditeljima bilo veoma lijepo i da je uživao, istakavši da je jedva čekao da se ponovo vrati.

– Ovaj put sa mnom je supruga Jelena, a naredni put ćemo doći sa djecom. Mi ovdje na Balkanu imamo jedno veliko blago i to već 15 godina i duže objašnjava kroz naučnu metodologiju dr. Osmanagić. Ne bih previše stručno pričao, jer je to Semirov zadatak, on je stručan čovjek i nešto što je otkrio ovdje je nešto vanserijsko i jako bitno ne samo za Balkan već za čitav svijet – poručio je Đoković, prenosi ATV.

Novu posjetu je iskoristio i da pozove kolege sportiste u obilazak misterioznih tunela Ravne i bosanskih piramida.

– Pozvao bih sve sportiste da dođu ovamo, da provedu neko vrijeme u tunelima Ravne, koji su jako djelotvorni na uvećanje kiseonika u plućima, direktno utiču na regeneraciju i oporavak, što je nama sportistima jako bitno, posebno u elitnim sportovima u kojima sezona traje jako dugo. Izloženi smo naporima, mijenjamo vremenske zone i sve što može na prirodan način da pomogne da se brže oporavite, a takođe služi i kao prevencija povreda, dobro dođe, i piramide i posebno tuneli ispod piramida su prava stvar za to – kazao je Đoković i još jednom ponovio kako Bosansku dolinu piramida smatra svojom drugom kućom u koju će se i u budućnosti vraćati.

(SB/banjaluka.net)