Sport 20.02.2019.

NOVAK MUSIĆ (IGOKEA): Treba mi malo vremena da se uklopim, staviću se u službu tima

ČITANJE: 2 minute

Tri dana poslije dolaska u Igokeu Novak Musić stigao je do trofeja. Sa saigračima je osvojio Kup BiH koji od ove godine nosi ime Mirze Delibašića, što je bio sedmi pehar, peti uzastopno ekipe u tom takmičenju.

Na polufinalnom susretu dobio je 22 minuta, ali Mladost nije bila rival kojeg se Igokea plašila, dok je u finalu sa Sparsima odigrao samo desetak minuta, što je bilo očekivano. S obzirom na kasni dolazak dobro je iskoristio ukazanu minutažu, dok uskoro slijede izazovi u ABA ligi zbog kojih je i angažovan.

– Treba mi vremena da se uklopim, ali sam zadovoljan odigranim na dve utakmice, mada to nije ni blizu onoga što mogu da donesem. Sada nam sledi skoro dvosedmična pauza, pa ću imati vremena da se uklopim. Momci su me prihvatili, još da malo pohvatam akcije i mislim da neće biti problema da izborimo opstanak u tri preostale utakmice – izjavio je Musić.

Naglasio je da može dosta toga donijeti svom novom timu.

– Mogu da pojačam agresivnost u odbrani, pre svega na protivničke plejmejkere dok mogu da doprinesem u tranziciji te da malo ubrzamo igru. Ipak, to će najviše zavisiti od onoga što trener bude tražio od mene, a ja treba da to ispunim – rekao je Musić.

Karijeru je započeo u Megi, gdje nije dobio pravu šansu, da bi potom po sezonu proveo na pozajmicama u Smederevu, Beovuku i OKK Beogradu. Uskoro će imati priliku da upiše prve minute u ABA ligi.

– Ne očekujem nešto posebno i znam da ću dati sve od sebe da to izgleda što bolje, jer znam da mogu da igram, mada ćemo videti kako će to izgledati. Staviću se u službu tima, dok ću ja biti u drugom planu – kazao je Musić.

Prvi utisci po dolasku u Laktaše su sjajni i naglasio je da je sve kako treba.

– Lično poznajem nekoliko mladih momaka odavde, a tu je i Bogdan Nedeljković, sa kojim sa trenirao dok sam sa Savom Lešićem igrao u Megi i neće mi biti problem da se uklopim – dodao je Musić.

Kontrola

Ekipa će na svom terenu ugostiti Mornar 2. marta, dok će sedam dana kasnije gostovati kod Partizana, a 17. marta ugostiti Zadar. Dok traje pauza zbog obaveza reprezentacija u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iz Igokee su najavili da će iduće subote pokušati da pronađu jačeg rivala za test utakmicu.

(Glas Srpske)