Sport 28.09.2022.

“Novak, Rafa i Endi su vidjeli i svoj oproštaj”

ČITANJE: 1 minuta

Oproštaj Rodžera Federera od svijeta tenisa i dalje je jedna od glavnih tema.

Švajcarac, koji je u karijeri osvojio 20 grend slem titula, oprostio se od aktivnog bavljenja tenisom na Lejver kupu u Londonu, piše B92.

Bila je to fenomenalna prilika da u jednom timu vidimo kvartet asova koji je obilježio protekle dvije decenije u sportu, pored Federera, u Timu Evropa bili su i Rafael Nadal, Novak Đoković i Endi Mari.

Na rastanku je bilo i suza, a bivši broj jedan, Amerikanac Džim Kurijer, kaže da ovakav oproštaj ne može unaprijed da se zamisli.

“Nemoguće je napisati unaprijed scenario za ovako nešto. Rodžer je uspio, dijelili su taj njegov momenat oproštaja svi zajedno. To je taj trenutak učinilo tako posebnim. Njihov smijeh, suze, rukovanje, jednog dana će o tome napraviti film. Niko nije mogao da napiše tako nešto. Bilo je zadivljujuće”, kaže Kurijer.

Federer je podvukao crtu ispod svog učinka, ali i njegove velike rivale u skorije vrijeme čekuje nešto slično.

“Mari, Novak, Rafa, svi oni su nekako povezani. Na neki način, mogli su da kroz sve to vide i sopstveni oproštaj. Bilo je to nešto posebno, otuda je Nadal bio posebno emotivan. Trebaće nam dosta vremena da shvatimo šta smo vidjeli”, zaključio je Kurijer.