Sport 26.08.2015.

Novak snima film o Nikoli Tesli!

ČITANJE: 2 minute
novak-nikola

Gordon Bijelonić, uspješni holivudski producent porijeklom iz bivše Jugoslavije, prihvatio je poziv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića da zajedno snime film o srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Novakova prijateljica Mirjana Sladić i bivši teniser Dušan Vemić spojili su Novaka i Gordona, koji su u utorak u Njujorku sklopili brzo napravili dogovori o snimanju filma.

Novak je pred Vimbldon u izjavi za britanske medije nagovijestio da sprema veliko iznenađenje vezano za naučnika Nikolu Teslu.

“U glavi mi je projekat o Nikoli Tesli koji će se ostvariti jednog dana, nadam se uskoro. Na putu je nešto veliko. Sve je u tome da treba biti svjestan koliko je on uradio za civilizaciju. Uvijek je bio ponosan na svoje srpske korijene, a ljudi ne znaju previše toga o njemu. Pokušavam da objasnim ljudima da imamo svjetlo zbog njega. Otkriće naizmjenične struje je dovelo do toga”, rekao je u junu Novak.

Gordon Bijelonić rođen je kao Goran u Nju Džersiju. Njegovi roditelji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, preselili su se u Sjedinjene Američke Države 1969. godine. Devedesetih godina je radio kao pozorišni glumac u Njujorku, a njegov tada anonimni drug Vin Dizel ubijedio ga je da treba da se bavi producentskim poslom. Njihovo prijateljstvo produbilo se kada je Gordon prihvatio Dizelov poziv da producira njegov prvi film „Strays“ 1997. godine.

Inače, svi filmovi koje radi su visokobudžetni, u zavisnosti od glumačke postave, i u kojoj državi se snimaju i pretežno je riječ o višemilionskim projektima.

Ovaj uspješni holivudski producent radio je sa mnogim poznatim facama iz svijeta filma, poput Morgana Frimena, Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli, 50 Centa, a bio je izvršni producent i posljednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams „The angriest man in Brooklyn“.

Bijelonić nije zaboravio svoje korijene. Dobro priča srpski jezik i koristi svaku priliku da dođe u Beograd. Nerijetko je isticao da mu je san da snimi film Tesli – najvećem geniju koji je hodao zemljom.

(Kurir)