Novak snima film o Nikoli Tesli!

novak-nikola

Gordon Bijelonić, uspješni holivudski producent porijeklom iz bivše Jugoslavije, prihvatio je poziv najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića da zajedno snime film o srpskom naučniku Nikoli Tesli.

Novakova prijateljica Mirjana Sladić i bivši teniser Dušan Vemić spojili su Novaka i Gordona, koji su u utorak u Njujorku sklopili brzo napravili dogovori o snimanju filma.

Novak je pred Vimbldon u izjavi za britanske medije nagovijestio da sprema veliko iznenađenje vezano za naučnika Nikolu Teslu.

“U glavi mi je projekat o Nikoli Tesli koji će se ostvariti jednog dana, nadam se uskoro. Na putu je nešto veliko. Sve je u tome da treba biti svjestan koliko je on uradio za civilizaciju. Uvijek je bio ponosan na svoje srpske korijene, a ljudi ne znaju previše toga o njemu. Pokušavam da objasnim ljudima da imamo svjetlo zbog njega. Otkriće naizmjenične struje je dovelo do toga”, rekao je u junu Novak.

Gordon Bijelonić rođen je kao Goran u Nju Džersiju. Njegovi roditelji, porijeklom iz Bosne i Hercegovine, preselili su se u Sjedinjene Američke Države 1969. godine. Devedesetih godina je radio kao pozorišni glumac u Njujorku, a njegov tada anonimni drug Vin Dizel ubijedio ga je da treba da se bavi producentskim poslom. Njihovo prijateljstvo produbilo se kada je Gordon prihvatio Dizelov poziv da producira njegov prvi film „Strays“ 1997. godine.

Inače, svi filmovi koje radi su visokobudžetni, u zavisnosti od glumačke postave, i u kojoj državi se snimaju i pretežno je riječ o višemilionskim projektima.

Ovaj uspješni holivudski producent radio je sa mnogim poznatim facama iz svijeta filma, poput Morgana Frimena, Roberta de Nira, Džona Travolte, Džejmsa Franka, Mile Kunis, Foresta Vitakera, Kire Najtli, 50 Centa, a bio je izvršni producent i posljednjeg filma koji je snimio pokojni Robin Vilijams „The angriest man in Brooklyn“.

Bijelonić nije zaboravio svoje korijene. Dobro priča srpski jezik i koristi svaku priliku da dođe u Beograd. Nerijetko je isticao da mu je san da snimi film Tesli – najvećem geniju koji je hodao zemljom.

(Kurir)

VIŠKOVIĆ: Nećemo dozvoliti knjiženje poljoprivrednog zemljišta RS na BiH

Premijer Republike Srpske Radovan Višković poručio je u Narodnoj skupštini Srpske da neće biti knjiženja poljoprivrednog zemljišta Srpske na BiH i da građani Republike Srpske mogu mirno da spavaju. “Nećemo to dozvoliti. Štitimo što nam pripada, a to je 49 odsto BiH, što stoji i u Dejtonskom sporazumu”, rekao je Višković povodom sporne odluke Ustavnog

Momčilo Antonić zamijenio Zorana Tegeltiju u NSRS, položio poslaničku zakletvu

Momčilo Antonić iz SNSD-a danas je položio zakletvu čime je preuzeo funkciju poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske. Antonić će na toj poziciji zamijeniti stranačkog kolegu Zorana Tegeltiju koji je preuzeo funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije. Tegeltija je funkciju predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH preuzeo krajem decembra prošle godine. Inače, u Banjaluci je u

SKOKO: Srpska ima snagu da odbrani svoje interese i teritoriju

Odluke Ustavnog suda predstavljaju oživljavanje ekstremnih politika koje nikad nisu odustale od ciljeva poput unitarne BiH i ukidanja Republike Srpske, istakao je šef Nezavisnog kluba poslanika Socijalističke partije Maksim Skoko, izlažući stav kluba na posebnoj sjednici NSRS povodom informacije o Ustavnom sudu BiH. Nezavisni klub poslanika SP podržao je predložene zaključke predsjednice RS Željke Cvijanović,

GOVOR NENADA STEVANDIĆA U NSRS: Vrijeme je da se naviknu na našu odlučnost i slogu

Dejtonski princip, kao i sam Ustav u Bosni i Hercegovini, podrazumijevaju saglasnost tri naroda i dva entiteta, u bilo kakvom važnijem odlučivanju ili konfliktu. Jedino gdje tog najvažnijeg principa nema je Ustavni sud BiH. Ustavni sud BiH je sastavljen od po dva Srbina, Hrvata i Bošnjaka, kao i tri stranca. U njemu ne postoji ni

OPOZICIONARI O ZAKLJUČCIMA: Podržavamo, ali bez avanturističkih poteza

Lider SDS Mirko Šarović je poručio da je njegov stav da svi treba da pokušaju da nađu zajednički imenitelj, da pokažu zajedništvo oko ovako krupnih pitanja. – Istovremeno sam smatrao da danas treba da pričamo o dva pitanja. Jedno je naš odgovor na odluke Ustavnog suda. Drugo, šta ćemo sa ovakvim Ustavnim sudom. Zato nije