Sport 21.05.2024.

Novak: Želim da budem na vrhuncu na OI u Parizu VIDEO

ČITANJE: 1 minuta

Novak Đoković imaće ovog ljeta posebnu priliku da na terenima u Parizu ostvari san o osvajanju zlatne medalje na olimpijskom turniru.

Najbolji svjetski teniser je u video-snimku koji je objavila Svjetska teniska federacija (ITF), još jednom podvukao koliko ima želju da osvoji zlato, prenosi B92.

To je jedna od malobrojnih stvari koja mu nedostaje u nevjerovatnoj karijeri.

“Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno, 2008. u Pekingu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012. Nadam se da ću imati prilike da to opet ponovim i da uživam u iskustvu Olimpijskih igara, jer one su kao ništa drugo. Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti deo najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri”, poručio je Đoković.

Novak je dodao da Olimpijske igre imaju poseban značaj i da je za tenisere to posebno iskustvo.

“Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osećate posebno inspirisanim i ponosnim. Ipak, naučiću iz svojih prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu”, zaključio je Đoković.

Novak je do sada učestvovao na četiri olimpijska turnira.