Novakov kondicioni trener: Biomehanika i priprema

gerhard gric
gerhard gric
Gerhard Fil Grič, kondicioni trener najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, održao je seminar u “TC Novak” u Beogradu na kom je govorio o fizičkoj pripremi.

Austrijanac je kao predavač na seminaru upoznao srpske trenere s najnovijim trendovima u pripremi vrhunskih tenisera.

Ovaj skup protekao je u izuzetnoj atmosferi, a Grič je uvjerio sve zainteresovane da tenis iz godine u godinu napreduje, zahvaljujući najviše stručnjacima koji brinu o teniskoj igri, ali i fizičkoj pripremljenosti igrača.

Čovek zaslužan za fantastičnu kondiciju Đokovića je u saradnji sa Teniskim savezom Srbije, iz stručnog ugla prenio svoja iskustva i znanje. Srpskim trenerima pokazao najsavremenije trendove kondicione pripreme igrača, posebno onih koji iz juniorske konkurencije prelaze u seniorsku, odnosno čuveni prelaz u profesionalne vode.

Svi prisutni, među kojima je bio i selektor Dejvis kup tima Bogdan Obradović, mogli su da čuju puno novih načina u radu i pripremi igrača iz Gričovog iskustva u radu sa Novakom, kako iz oblasti biomehanike tako i fizičke pripreme. Ovo je bilo uvodno predavanje austrijskog proslavljenog stručnjaka, a tokom 2016. Grič će kroz još nekoliko posjeta Srbiji sve važne teme detaljnije obrazložiti.

U “TC Novak” prisustvovao je veliki broj naših trenera, preko 80 iz cijele Srbije, a među prisutnima pored Obradovića bili su još Dejan Petrović, ali i mladi i perspektivni igrači, kao i oni iskusniji koji su se otisnuli u trenere – Nikola Ćirić, Saša Stojisavljević, Petar Đukić, Boris Čonkić…

Seminar je otvorio i sve prisutne pozdravio predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović. On je istakao da je ovo veliki korak za razvoj i budućnost srpskog tenisa, kao i razvoj mladih igrača, da je to je put koji ćemo slijediti, a ovo je samo prvi u nizu sličnih akcija koji će održati srpski tenis u samom vrhu bijelog sporta u svijetu.

(B92)

Maja Jovanović (DNS) novi načelnik Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj u banjalučkoj Gradskoj upravi

Na današnjoj redovnoj 38. sjednici Skupštine grada Banja Luka Maja Jovanović imenovana je za novog načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i strateško planiranje, a nakon što je položila svečanu zakletvu završeno je zadnje skupštinsko zasjedanje ove godine. „Zahvaljujem se na ukazanom povjerenju i želim da zajedničkim snagama u našem gradu poboljšamo kvalitet života svih

Kakvo vrijeme očekuje Banjalučane u novogodišnjoj noći?

Građani najvećeg grada Srpske se uveliko spremaju za novogodišnju noć, a pored zabave koju obećavaju mnogobrojni banjalučki restorani i kafići, sugrađani, ali i gosti, u najveselijoj noći u godini mogu uživati i na otvorenom, to jeste na Trgu Krajine, gdje su najavljeni koncerti poznatih grupa i pjevača.

Budžet Banjaluke 150 miliona KM

Prijedlog budžeta grada za 2020. godinu iznosi 150 miliona KM, od čega će 33 miliona KM biti izdvojena za kapitalne investicije, rečeno je danas na sjednici Skupštine grada, posljednjoj sjednici ove godine, a pred odbornicima je bio dnevni red od 78 tačaka.

DOPIS: 40 funkcionera DNS-a traži da ministar bude Rodić, Pavić ne odustaje od Aćimovića

Grupa članova Predsjedništva i Glavnog odbora DNS, predsjednika opštinskih odbora, članova organizacije mladih i organizacije žena ove stranke, planiraju da pošalju dopis predsjedniku stranke Marku Paviću, u kojem će zatražiti da povuče kandidaturu Draška Aćimovića za ministra u Savjetu ministara BiH. U dopisu, koji je u posjedu Srpskainfo, a potpisalo ga je više od 40

TENISKO ČUDO IZ GRADIŠKE: Tea Kovačević (9) pobijedila na turniru u Majamiju, najbolja među 2.000 juniora

Devetogodišnja Tea Kovačević iz Gradiške pobjednik je prestižnog i najkvalitetnijeg svjetskog teniskog turnira za mlađe juniore u Majamiju, na Floridi. Ona je sinoć, kako javlja njen trener i otac Marko Kovačević, u finalu savladala vršnjakinju iz Rumunije Jasminu Marie Stroe rezultatom 2:0, u setovima 6:0, 6:0. Za četiri dana izvanredna Tea je ostvarila pet ubjedljivih

U Banjaluci i Brčkom oduzete cigarete i duvan vrijedni 60.000 KM

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje privremeno su oduzeli 7.350 paklica cigareta i 166 kilograma duvana na tržnici u Banjaluci i na području Brčko distrikta, čija se ukupna vrijednost procjenjuje na oko 60.000 KM, saopšteno je iz UIO BiH.