Sport 09.12.2015.

Novakov kondicioni trener: Biomehanika i priprema

ČITANJE: 2 minute
gerhard gric
Gerhard Fil Grič, kondicioni trener najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića, održao je seminar u “TC Novak” u Beogradu na kom je govorio o fizičkoj pripremi.

Austrijanac je kao predavač na seminaru upoznao srpske trenere s najnovijim trendovima u pripremi vrhunskih tenisera.

Ovaj skup protekao je u izuzetnoj atmosferi, a Grič je uvjerio sve zainteresovane da tenis iz godine u godinu napreduje, zahvaljujući najviše stručnjacima koji brinu o teniskoj igri, ali i fizičkoj pripremljenosti igrača.

Čovek zaslužan za fantastičnu kondiciju Đokovića je u saradnji sa Teniskim savezom Srbije, iz stručnog ugla prenio svoja iskustva i znanje. Srpskim trenerima pokazao najsavremenije trendove kondicione pripreme igrača, posebno onih koji iz juniorske konkurencije prelaze u seniorsku, odnosno čuveni prelaz u profesionalne vode.

Svi prisutni, među kojima je bio i selektor Dejvis kup tima Bogdan Obradović, mogli su da čuju puno novih načina u radu i pripremi igrača iz Gričovog iskustva u radu sa Novakom, kako iz oblasti biomehanike tako i fizičke pripreme. Ovo je bilo uvodno predavanje austrijskog proslavljenog stručnjaka, a tokom 2016. Grič će kroz još nekoliko posjeta Srbiji sve važne teme detaljnije obrazložiti.

U “TC Novak” prisustvovao je veliki broj naših trenera, preko 80 iz cijele Srbije, a među prisutnima pored Obradovića bili su još Dejan Petrović, ali i mladi i perspektivni igrači, kao i oni iskusniji koji su se otisnuli u trenere – Nikola Ćirić, Saša Stojisavljević, Petar Đukić, Boris Čonkić…

Seminar je otvorio i sve prisutne pozdravio predsednik Teniskog saveza Srbije Mirko Petrović. On je istakao da je ovo veliki korak za razvoj i budućnost srpskog tenisa, kao i razvoj mladih igrača, da je to je put koji ćemo slijediti, a ovo je samo prvi u nizu sličnih akcija koji će održati srpski tenis u samom vrhu bijelog sporta u svijetu.

(B92)