Politika 05.01.2023.

Novaković Bursać: CIK BiH pokušao da sprovodi volju određenih centara moći, nisu uspjeli

ČITANJE: 1 minuta

Snježana Novaković Bursać, delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, rekla je da smo u proteklom periodu svjedočili otezanju Centralne izborne komisije BiH i nepriznavanju izbornih rezultata, pa i kada se radi o izboru delegata za Dom naroda.

– Sve se to dešavalo zahvaljujući tome što u instituciji kakva je Centralna izborna komisija imamo političke ljude i instruisane sa jasnim zadatkom da pokušaju provesti i volju određenih centara okupljenih oko SDA, a tu je i PDP i djelimično SDS. Umjesto da provode izborne rezultate, oni su provodili izbornu volju – kaže Novaković Bursać, piše RTRS.

Ona ističe da zahvaljujući snazi argumenata činjeničnog stanja i Sudu BiH, kaže imaju stiuaciju da su napokon izbori u Republici Srpskoj završeni i za nivo u Domu naroda.

Naime, Centralna izborna komisija BiH usvojila je danas odluku Apelacionog vijeća Suda BiH na žalbu SNSD-a u vezi sa petim delegatom u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Odluka je usvojena jednoglasno.

Prema toj odluci, SNSD će definitivno imati četiri delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i sa jednim delagatom iz SDS-a činiće Klub Srba.

Delegati će biti Sredoje Nović, Nikola Špirić, Radovan Kovačević i Snježana Novaković Bursać iz SNSD-a i Želimir Nešković iz SDS-a.

Član CIK-a Željko Bakalar rekao je da se i na ovu odluku može uložiti žalba.