Politika 31.01.2021.

Novaković Bursać o istupu Antonića: Svjedočimo pojavi svojevrsnog nadmetanja ko će dati ubojitiju izjavu

ČITANJE: 1 minuta

Snježana Novaković Bursać, šefica Kluba poslanika SNSD u Parlemntu BiH kazala je, povodom istupa svom mladog stranačkog kolege Momčila Antonića da nije sigurna kuda nas takva praksa vodi, sigurno ne unapređenju političkog života.

Podsjećamo, Antonić, koji je poslanik SNSD u Narodnoj skupštini RS, na društvenim mrežama je najgrublje izvrijeđao Ivana Begića, mladog odbornika PDP u Skupštini Banjaluke, nazvavši ga ustašom i potomkom koljača.

– Čini mi se da svjedočimo pojavi svojevrsnog nadmetanja, posebno prisutnog među mlađom generacijom političara – ko će dati “ubojitiju” izjavu, odnosno izjavu koja će izazvati što jače emocije, napraviti “luđi” performans i slično. Nisam sigurna kud nas takva praksa vodi, a unapređenju kvaliteta političkog života sigurno ne – rekla je Novaković Bursać za Srpskainfo.

Moj otac je ratovao na Gradačcu, tvoj se bavio švercom cigareta i banana!

Mog pradjeda su svirepo ubile ustaše na…

Posted by Ivan Begić – Иван Бегић on Субота, 30. јануар 2021.

Govoreći o Antonićevoj objavi na Fejsbuk profilu, gdje je on, između ostalog, napisao da su Begićevi preci “klali djecu po Šargovcu, Drakuliću i Motikama”, Novaković Bursać je ocijenila da joj je “žao što je Antonić posegao za ovakvim riječima”.

– Ne mogu da nađem u dnevnoj politici niti jedan suvisao razlog za direktne uvrede bilo koga, a kamoli za uvođenje u kontekst dnevnih događaja neke od najbolnijih momenata iz naše istorije, kao što je pokolj u Drakuliću, Šargovcu i Motikama. Žao mi je što je gospodin Antonić posegao za ovim riječima, a šta je htio time da postigne moraće da objašnjava sam – rekla je Snježana Novaković Bursać za Srpskainfo.

(A.M.)