Politika 14.01.2023.

Novaković Bursać o “ruskim agentima” u Srbiji: Pozamašan spisak onih koji za dobru apanažu pišu izmišljotine

ČITANJE: 1 minuta

Snježana Novaković Bursać,  delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i član Predsjedništva SNSD-a reagovala je danas na pisanja sarajevskih medija o navodnim ruskim špijunima i “finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda”.

Novaković Bursać ističe da  je “pozamašan je spisak onih koji, za dobru apanažu, pišu izmišljotine koje prenosi tačno određena grupa medija”.

“Cilj više nego jasan – diskreditacija srpskog rukovodstva u Srbiji i Republici Srpskoj na krilima aktuelne rusofobije.
Laž je laž, a ovakvi će da nastave svoj ‘posao'”, navodi Novaković Bursać i dodaje:

“Zabrinulo se Oslobođenje i izvjesni advokat Čedomir da neki ‘finansiraju kampanje protiv interesa srpskog naroda’, pa smišljaju spiskove agenata i izdajnika… Bravo Čedomire, sve dobro napisa al’ ti ne prolazi zamjena teza kod ovog naroda i u ovom trenutku”, poručuje Novakvić Bursać.

Osnivač Grupe oktobar iz Srbije, koja je objavila spiskove sa imenima “ruskih agenata”, Čedomir Stojković rekao je za sarajevsko “Oslobođenje” da “koristeći svoj uticaj kroz NIS i gas, Rusija već decenijama zloupotrebljava zakone Srbije rušeći svaki pokušaj izgradnje demokratije”.

Odgovarajući na pitanje kako to Rusija čini, Stojković je rekao da “oni finansiraju kampanje protiv srpskog naroda sa namerom da ga odvoje od Evrope i mnogi izdajnici su se ponijeli za tim ruskim parama”.

(N.S)