Sport 16.04.2019.

NOVAKOVIĆ: Želja su Olimpijske igre

ČITANJE: 2 minute

Bacač kugle u atletskom klubu Borac Aleksandar Novaković želi da ove sezone dodatno popravi svoj najbolji rezultat (19.63), te se još više primakne najboljim takmičarima BiH u ovoj disciplini.

Na početku sezone slavio je na mitingu u Zagrebu a zatim je bio najbolji na prvenstvu Bosne i Hercegovine u bacačkim disciplinama. Ipak kruna je novi rekord Republike Srpske (19.63) na mitingu u Osijeku.

-Prezadovoljan sam startom sezone ali uvijek može bolje. Moj glavni cilj su takmičenja u junu i julu kad su državna prvenstva. Popravio sam parametre snage , tehniku tako da očekujem bolje rezultate. Slijedi mi u maju međunarodni miting. Nisam sebi postavio neke granice, ali sigurno da želim da prebacim 20 metara što bi bio ogroman uspeh- rekao je Novaković

Ono što boli atletičare je činjenica da se njihovi rezultati slabo vrednuju.

-Nažalost, atletika u BIH nije dovoljno cijenjena, ni podržana iako postiže odlične rezultate. Konkurencija u mojoj diciplini je zaista sjajna. Imamo čak tri vrhunska bacača Kemal Mešić, Hamza Alić i Mesud Pezer. Oni su učestvovali na velikim takmičenjima i moj cilj je da im se u budućnosti priključim –dodao je atletičar Borca.

Njegov san su svakako Olimpijske igre.

-Svaki sportista sanja Olimpijske igre. Doduše sad su kriterijumi dodatno pooštreni. Norma je sa 20.50 pomjerena na 21.10 metara. Na to takmičenje ide 32 bacača po rezultatu a moj cilj je da pokušam da se nađem među njima . Svestan sam koliko je to teško – istakao je Novaković.

Ovaj sport je zavolio u srednjoj školi a počeo je njime da se bavi slučajno.

-Za mene je bacanje kugle tradicija. Na našim prostorima svi znamo da su u prošlim vremenima muškarci takmičili u bacanju kamena sa ramena i dokazivali snagu . Na početku sam trenirao fudbal i kik boks. U srednjoj školi me profesor zamolio da bacam za školu i onda sam baš zavolio ovaj sport. Nije lako svi znamo kakvi su uslovi za treniranje, posebno zimi ali kad se nešto voli i želi ništa nije teško- dodao je najbolji bacač kugle u Republici Srpskoj.

(Srpskainfo)