Vijesti 29.05.2020.

Novalić, Solak i Hodžić sprovedeni u Tužilaštvo BiH

ČITANJE: 1 minuta

Premijer Federacije BiHFadil Novalić, suspendovani direktor FUCZ-a Fahrudin Solak i vlasnik firme “Srebrena malina” Fikret Hodžić sprovedeni su u zgradu Tužilaštva BiH u Sarajevu.

Trojac je osumnjičen za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, u vezi sa krivičnim djelom primanje nagrade i drugih oblika koristi, pranje novca, krivotvorenje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava.

Podsjećamo, Novalić, premijer Federacije BiH, Solak, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite i Hodžić, vlasnik kompanije “Srebrena malina” uhapšeni su sinoć nakon višesatnog saslušavanja.

Oni su ispitivani kao glavni osumnjičeni u aferi “Respiratori” teškoj 10,5 miliona KM, za nabavku 100 respiratora iz Kine u BiH.

Ovaj posao je, podsjećamo, pod čudnim okolnostima dodijeljen “Srebrenoj malini” u vlasništvu TV voditelja Fikreta Hodžića, a posao mu je dala Federalna uprava civilne zaštite (FUCZ) sa sada suspendovanim direktorom Fahrudinom Solakom na čelu.

Portparol SIPA-e Luka Miladinović, izračit je da se SIPA u ovom slučaju ne može oglašavati jer se sve radi po naredbama Tužilaštva BiH koje je nadležno za sve informacije u vezi sa ovim slučajem.

(ATV)

Oznake: Fadil Novalić