Vijesti 31.08.2018.

NOVE AVIO-LINIJE Otvaraju prostor za veću posjetu turista

ČITANJE: 1 minuta

Načelnica Odjeljenja za kulturu, turizam i socijalnu politiku Grada Banja Luka  Natalija Trivić posjetila je danas Aerodrom Banja Luka i razgovarala sa v.d. direktorom ovog javnog preduzeća Duškom Kovačevićem o saradnji koja bi se odvijala u pravcu kvalitetnije promocije turističke ponude grada i komunikacije sa evropskim tržištima, a nakon uspostavljanja novih avio linija.

– Naš zajednički interes je da obezbijedimo dolazak što većeg broja turista iz regiona, Evrope i svijeta, što nam je jedinstvena šansa nakon uvođenja letova kompanije Rajan Er (RyanAir) – istakla je Natalija Trivić i dodala da Grad Banja Luka, pored postojeće turističke ponude, već uveliko priprema praznične programe za predstojeću zimu.

Duško Kovačević, v.d. direktora Aerodroma Banja Luka, izrazio je zadovoljstvo što prodaja karata za tri nove destinacije letova iz Banje Luke za Memingen, Stokholm i Brisel ide očekivanom dinamikom, te naglasio da je ovo velika šansa za razvoj avio saobraćaja sa banjalučkog aerodroma

– Pored mogućnosti promocija turističke ponude Banje Luke putem avio- kompanija, promocija će biti moguća i na samom aerodromu – kazao je Duško Kovačević i najavio da će upravo na tom mjestu septembra biti održan koncert klasične muzike kao njihov doprinos kandidaturi Banje Luke za Evropsku prestonicu kulture 2024.