Politika 22.06.2016.

Nove banjalučke odbornike čeka puno posla: Ostalo mnogo nezavršenih projekata

ČITANJE: 2 minute

Odbornici na izmaku mandata sadašnjeg skupštinskog saziva priznaju da je ostalo mnogo značajnih pitanja kojima su se mogli pozabaviti, a nisu dovoljno, te da su svi zajedno mogli više, tako da će oni koji zasjednu u skupštinske klupe poslije lokalnih izbora imati pune ruke posla.

Neka od tih pitanja su bolje vodosnabdijevanje, upisna politika u vrtiće, Banj brdo, više radnih mjesta u Poslovnoj zoni Ramići i druga.

Zoran Novaković (SNSD), načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, rekao je da ima toga što nije riješeno.

“To su kanalizacija na području grada, prioritetni putevi kao što je put za Priječane, Šargovac, Kuljane, Motike i vodosnabdijevanje u trećoj i četvrtoj zoni”, naveo je Novaković.

Nenad Šibarević, odbornik DNS-a, smatra da se malo uradilo na vodosnabdijevanju, te da bi se moglo naći više novca u budžetu.

“Zadnje tri godine smo vrlo malo uradili za snabdijevanje vodom seoskog područja, odnosno projekat Crno vrelo. Bilo je i ružnih perioda kada je grad maksimalno bio zadužen i nije bilo načina ni mogućnosti da se neke stvari riješe, a moglo je biti od viška zaposlenih u administraciji. Tu su i sekretari mjesnih zajednica koji nemaju svoju opravdanost, a po mandatu na njih 57 ode šest do sedam miliona”, rekao je Šibarević.

Marinko Umičević, odbornik SNSD-a, smatra da stvari koje nisu riješene bolje da čekaju novi saziv. “Uvijek može bolje i više, ali ovaj skupštinski saziv je mnogo toga uradio. Lična ocjena za rad odbornika je četiri”, kaže Umičević. U PDP-u smatraju da je duga lista projekata i pitanja značajnih za građane koji se vuku godinama.

“Upisna politika u vrtićima trebalo bi da bude transparentna, a ne da jedni roditelji čekaju dvije godine, dok drugi upišu dijete za dva mjeseca. Trebalo je izgraditi više vrtića, zatim u Poslovnoj zoni u Ramićima obećavane su hiljade radnih mjesta, a tek se radi infrastruktura. Takođe, u gradu nije napravljen nijedan park za 16 godina”, rekao je Zoran Talić, odbornik PDP-a.

Prema mišljenju Borana Bosančića, predsjednika Kluba odbornika DNS-a, Poslovna zona u Ramićima trebalo je da da bolje rezultate, a smatra da se više moglo uraditi i na vodosnabdijevanju. Takođe, on smatra da je za Banj brdo trebalo donijeti konačnu odluku da je to rekreativna zona. Ocjenjuje da se, kada je u pitanju rad svih odbornika, moglo daleko više.

U SDS-u smatraju da je previše obećanja koja se realno nisu mogla ispuniti.

“Govori se o velikim investicijama, a ni rupe na ulicama ne mogu okrpiti. Obećavani su škola na Laušu i dvorana, vrtić na Starčevici i mnoge druge stvari…”, rekao je Aleksandar Petković, odbornik SDS-a.

(nezavisne.com)

Oznake: Zoran Talić