Vijesti 18.05.2017.

Nove donacije za dječija igrališta

ČITANJE: 2 minute

Još dvije društveno odgovorne kompanije – Krajinapetrol i Kroacija osiguranje, podržale su akciju izgradnje dječijih igrališta, koju je gradonačelnik Igor Radojičić pokrenuo početkom godine.

Gradonačelnik Radojičić potpisao je danas ugovore o donaciji sa predstavnicima ovih firmi, a poziv za učešće u akciji i dalje ostaje otvoren za sve zainteresovane kompanije.

Kroacija osiguranje daruje cijelo igralište u naselju u Aleji Svetog Save u vrijednosti od 30.000 KM, a Krajinapetrol daje novčanu donaciju od 5.000 KM, koja ide na račun posebnih namjena i sa kojeg će prikupljena sredstva biti utrošena za igrališta na lokacijama na kojima ne bude zainteresovanih donatora.

Gradonačelnik Radojičić naglasio je da su do sada u akciji napravljena tri igrališta, te da će uskoro biti potpisani novi ugovori o izgradnji dječijih igrališta.

-Naš je stav da kompanijama koje su donatori, Grad sa svoje strane obezbijedi loakciju i riješi dozvolu, a da oni kompletno rješavaju posao javne nabavke, odnosno obezbijede opremu i doniraju igralište – naglasio je gradonačelnik, i dodao da na području grada ima ukupno 60 lokacija, što postojećih za obnovu ili za gradnju novih igrališta.

-Želimo da obradujemo što više naše djece , bez obzira na to u kojem dijelu grada žive – istakao je Radojičić.

Predsjednik uprave Kroacija osiguranja Ivan Luburić, kazao je da im je posebna čast što imaju priliku da mladosti Banje Luke poklone dječije igralište.
-Kroacija osiguranje kao finansijska institucija sa preko sto godina sa poslovanjem na ovim prostorima, očito se ne bi zadržala da nije bila društveno odgovorna kompanija. Tim pravcem nastavljamo dalje i hvala Gradu što nam je omogućio da sagradimo igralište – naglasio je Luburić.

Direktor Krajinapetrola, Milovan Bajić pohvalio je akciju, te istakao da se u gradu primijeti aktivnost nove gradske administracije.
-Rado smo se odazvali pozivu za učešće i nadam se da ćemo ubuduće uspješno poslovati i pomagati Grad u sličnim akcijama – zaključio je Bajić.