Politika 01.11.2016.

Nove načelničke pozicije u Gradskoj upravi

ČITANJE: 2 minute

Na čelu Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove najvjerovatnije će se naći Draženko Kenjalo, koji je prethodno vršio funkciju šefa Odsjeka za komunalne poslove, investicije i razvoj, saznaju “Nezavisne”.

“Inače, Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i saobraćaj, koje je dosad vodio Zoran Novaković, jedno je od najkompleksnijih odjeljenja, zbog čega je podijeljeno, a drugi dio, odnosno Odjeljenje za saobraćaj i puteve preuzeće Slaviša Sandić, dosadašnji načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove”, kazao je naš izvor.

Što se tiče Odjeljenja za finansije, čija je načelnica bila Branislavka Jovandić, još se traži najbolji kandidat, jer na njegovom čelu mora biti neko ko je dobro upućen u poslove, a to bi, kako tvrdi naš izvor, mogla biti Radmila Stojnić, koja je ranije već bila načelnica ovog odjeljenja.

U SNSD-u nisu željeli otkrivati imena za načelničke pozicije koje je predložila ova stranka, iako ove sedmice zvanično treba da preuzmu vlast.

U Sporazumu o formiranju gradske vlasti u gradu Banjaluka za mandatni period 2016 – 2020. godina, Aneksom 2 navedeno je da partneri podržavaju prijedlog gradonačelnika o reorganizaciji odjeljenja i odsjeka u Gradskoj upravi, a nova struktura imaće 13 odjeljenja.

Kako se navodi u sporazumu, SNSD će predložiti načelnike Odjeljenja za opštu upravu, Odjeljenja za ekonomski razvoj i strateško planiranje, Odjeljenja za finansije, Odjeljenja za saobraćaj i puteve, Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove, Odjeljenja komunalne policije, Odjeljenja za inspekcijske poslove, kao i Službe za zajedničke poslove.

DNS-u pripadaju načelničke funkcije Odjeljenja za prostorno uređenje i Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu, SP-u Odjeljenje za obrazovanje, zdravstvo, sport i omladinu i Odjeljenje za privredu, dok će Ujedinjena Srpska preuzeti Odjeljenje za kulturu, turizam, socijalnu zaštitu i udruženja građana kao i funkciju sekretara u Skupštini grada. Što se tiče raspodjele mjesta u upravnim i nadzornim odborima, kojih ukupno ima 67, SNSD-u pripada 35, DNS-u 19, SP-u devet, US sedam i tri mjesta za manjine.

Mjesta direktora javnih preduzeća

Direktorske fotelje u javnim preduzećima “Toplana” a.d., “Vodovod” a.d., JU Sportski centar “Borik”, JP “Akvana” d.o.o., Centar za razvoj sela, JU Banski dvor – kulturni centar, JZU Dom zdravlja i Zavod za izgradnju a.d. pripašće SNSD-u. Socijalističkoj partiji će pripasti fotelje u JU Centar za predškolsko vaspitanje i Gradskom groblju, a DNS-u Turistička organizacija BL, JU Centar za socijalni rad i JP Regionalna deponija DEPOT d.o.o, dok će Ujedinjenoj Srpskoj pripasti direktorska funkcija u Gradskoj razvojnoj agenciji.

(nezavisne.com)