Biznis 29.10.2018.

NOVE PONUDE Još neke avio-kompanije zainteresovane za saradnju sa banjalučkim aerodromom

ČITANJE: 1 minuta

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić očekuje povećanje broja destinacija i zainteresovanost avio-operatera za uspostavljanje linija sa banjalučkog aerodroma, nakon što sutra irska avio-kompanija “Ryanair” uspostavi vazdušni saobraćaj iz Banjaluke.

Trninić, koji će sutra u 10.10 časova na Aerodromu “Banjaluka” prisustvovati svečanom dočeku prvog leta kompanije “Ryanair” na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm, rekao je Srni da su se poslije ove javile još neke kompanije koje su zainteresovane za saradnju.

“Nadam se da će postojati veliko interesovanje putnika, poslovnih ljudi, naših radnika u inostranstvu i turista i da će broj destinacija biti proširen”, istakao je Trninić.

Direktor Aerodroma “Banjaluka” Duško Kovačević vjeruje da će naredne godine broj putnika na banjalučkom aerodromu biti veći od 100.000.

“Za nas je sutrašnji dan jedan od najznačajnijih. Najveća niskotarifna avio-kompanija u Evropi uspostaviće letove iz Banjaluke, što će donijeti ogromnu dobiti Banjaluci, Republici Srpskoj, ali i BiH”, rekao je Kovačević.

Saradnja sa “Rajanerom” biće ozvaničena sutra slijetanjem na banjalučki aerodrom prvog aviona na liniji Stokholm-Banjaluka-Stokholm, a, osim sa prijestonicom Švedske, ova avio-kompanija povezaće Banjaluku i Srpsku sa Briselom u Belgiji i Memingenom u Njemačkoj.

(Srna)