Vijesti 20.05.2021.

Nove prijetnje Miloradu Kojiću

ČITANJE: 1 minuta

Nepoznata osoba prijetila je da će zaklati dijete direktoru Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Miloradu Kojiću.

Prijetnja je upućena putem društvene mreže Fejsbuk, a nepoznata osoba ga je vrijeđala na nacionalnoj osnovi, psovala djecu, srpsku majku, prenose “Nezavisne”.

“Je… ti Hristos i veru i decu smrdljivu genocidnu srpsku mamu ti jebem, kurvu dete bi ti zaklao pi.. ste vi smrdljive srpske” napisano je u prijetećoj poruci.

Ovo je druga prijetnja Kojiću kojem je krajem januara putem Facebook prijećeno ubistvom. Nepoznata osoba je u poruci tada napisano “Džukelo četnička, bićeš ubijen, Alahom ti se kunem!”.

Policijska uprava Banjaluka, ne otkrivajući identitet osobe kojoj je prijećeno, saopštila je da je ovaj slučaj prijavljen 19. maja.

“Oštećeni je prijavio da je od strane nepoznate osobe putem društvene mreže Facebook dobio poruke sa prijetnjama po život i tijelo, što je kod istog izazvalo osjećaj ugoženosti”, navodi se u saopštenju PU Banjaluka.

Dodaje se da je pokrenuta opsežna istraga u cilju rasvjetljavanja prijetnji, a slučaj je okarakterisan kao ugrožavanje sigurnosti. Istakli su da je o svemu obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Kojić je kazao da ne želi da komentariše nove prijetnje.

(N.S)

Oznake: Milorad Kojić