Vijesti 25.11.2016.

Nove table sa nazivima ulica u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

U više naselja na području grada Banjaluke, u toku je postavljanje ukupno 94 table za obilježavanje naziva ulica.

– Riječ je o postavljanju novih tabli na području naselja: Česma, Motike i Debeljaci, te zamjeni dotrajalih tabli na teritoriji Paprikovca, Obilićeva i Starčevice – potvrđeno je u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja.

Za ove namjene izdvojena su sredstva u iznosu od 13.618 KM, a u planu je da preduzeće „Pro via“ d.o.o. iz Bijeljine ovaj posao završi do kraja novembra.

Iz Odjeljenja su naglasili i da su završene aktivnosti na numeraciji hiljadu objekata, te da je izrađen registar zgrada za nove ulice u Česmi: Dr Danice Perović, Nedeljka i Boška Babića, Mileve Marić, Dimitrija Mitrinovića, Vladimira Gaćinovića, Moskovska ulica, Stevana Jakovljevića, Stefana Nemanje, Save Šumanovića, Banjalučka ulica, Trifka Grabeža, Stevana Sremca i produžetak postojeće Ulice Petra Velikog; u Motikama u ulicama: Krušedolska, Župska, Tvrdoška i produžetak postojeće Karađorđeve ulice, te u Ulici Bjelopotočkih žrtava u Debeljacima.

nove-ulice2

Podsjećamo da su u toku 2015. godine takođe zamijenjene dotrajale table, ukupno 164, i to na području mjesnih zajednica: Centar 2, Bulevar, Nova Varoš, Lauš, Petrićevac, Motike, Saračica (Pavlovac), Zalužani, Lazarevo i Obilićevo.