Politika 29.05.2020.

NOVE TENZIJE NA RELACIJI DNS – SNSD: Glavaš oštro o Prodanovićevim kritikama

ČITANJE: 2 minute

Zaista je tužno živjeti u društvu u kojem Lazar Prodanović, preko leđa mladih ljudi, pokušava izgraditi imidž poštenjačine i moralne veličine. Ako ističe da ga je sramota zbog odluka koje su donijeli njegovi partijski drugovi, zasto i dalje sedi u tom drustvu i zasto ne podnese ostavku?

Upitao je ovo poslanik DNS u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Aleksandar Glavaš.

– Ne znamo zašto je DNS trn u oku Prodanovića, ali kada već želi otvarati društveno korisne teme, biti borac protiv nepotizma i anomalija, pozivamo ga da odgovori na nekoliko pitanja – naveo je Glavaš, saopšteno je iz DNS.

On je Prodanovića upitao – Kako je od poslaničkih plata uspio školovati djecu i uštediti za dva stana u centru Beogradu, i koliko još ima nekretnina koje je registrovao na familiju?

– Zašto je duže od deceniju skrivao svoje vlasništvo nad Specijalističkim centrom ”Eskulap” u Bratuncu? Da li zato što je u isto vrijeme radio i u Bolnici u Zvorniku i svojoj privatnoj klinici koja ima ugovor sa FZO? Nije li to kršenje zakona, posebno ako si u isto vrijeme i poslanik u PS BiH? – nastavio je Glavaš.

On je upitao i “Sjeća li se gospodin Prodanović da su ga njegove kolege iz bolnice u Zvorniku javno optuživale da uništava zvorničku bolnicu zarad interesa svog Specijalističkog centra?”

– Da li je tačno da Specijalistički centar pojedine preglede naplati i od FZO i od pacijenata? Zašto nije prijavio svoja primanja kao član Stručnog savjeta Agencije za lijekove i medicinska sredstva, i da li zna da je posao poslanika u sukobu interesa sa članstvm u Stručnom savjetu u kom prima masan honorar? – upitao je on.

Kako je saopšteno iz DNS, Glavaš je za Prodanovića imao još nekoliko pitanja.

– Koliko je godina studirao njegov sin i odakle novac ”svršenom studentu” da postane vlasnik atraktivnog i preskupog Specijalističkog centra ”Eskulap” u Bratuncu? Da li je tačno da se na području Birča niko nije mogao zaposliti bez njegove saglasnosti i koje je uslove trebalo ispuniti za radno mjesto? Ko je brinuo o njegovim pacijentima koje je operisao u dežurstvima, pa onda odlazio u Sarajevo i na razne svjetske destinacije – upitao je on.

On je zaključio da je ovo prilika “Prodanoviću da pri kraju svoje poslaničke karijere, duge 22 godine, odgovori na pitanja i položi račune građanima”.

(Srpskainfo)