Magazin 23.11.2015.

Novi album Adel za 24 sata prodat u 900.000 primjeraka

ČITANJE: 1 minuta
adel
Samo što je izašao iz prodaje, novi album britanske pjevačice Adel već postavlja vrtoglave rekorde.

Album “25”, koji je objavljen 20. novembra, je za samo 24 sata od pojavljivanja na tržištu u Americi, prema pisanju Billboarda, prodat u preko 900.000 primjeraka, a za prva dva dana u preko 1,4 miliona kopija.

Kako javlja Lampshade Media, prema tempu prodaje, predviđa se da će tokom prve nedjelje album dostići 2,5 miliona prodatih kopija na američkom tržištu, čime će biti oboren trenutni rekord koje je 2000. godine ostvario NSYNC.

Značajnu prodaju “25” bilježi i u Velikoj Britaniji gdje je u prvom danu prodat u preko 300.000 primjeraka, izjavio je izdavač XL Recordings. Očekuje se da sa “trona” skine bend Oasis čiji je album “Be Here Now” iz 1997. godine imao preko 695.000 prodatih primjeraka.

Takvoj prodaji je posebno doprineo jednosatni BBC specijal “Adele At The BBC” u kome je Adel pokazala i svoj komičarski talenat. Njen skeč je dosad imao više od 22,5 miliona pregleda na YouTube-u.

Kao i njena američka koleginica Tejlor Svift, Adel je odlučila da album “25” ne bude objavljen na striming servisima kao što je Spotify, već isključivo na iTunesu.

Do sada su snimljeni spotovi za dvije pjesme sa albuma “25” – “Hello” i “When We Were Young” koje su obe ostvarile nevjerovatne rekorde.

Lampshade Media zadužena je za promociju novog albuma Adele u Srbiji kao i za promociju svih izdanja Beggars group u okviru koje se nalaze 4AD, Rough Trade Records, Matador Records, and XL Recordings.

(Agencije)