Magazin 20.04.2016.

Novi album “Partibrejkersa”: Ne trkamo se sa besmislom

ČITANJE: 2 minute
PARTIBREJKERSI-08_620x0
Promocija albuma “Sirotinjsko carstvo” (“Odličan hrčak”) legendarnog beogradskog benda “Partibrejkers” okupio je u utorak sam krem domaće rokenrol scene u prestoničkom klubu “Elektropionir”.

Bez svirke i zvaničnog obraćanja, mnogobrojni poštovaoci ovog benda uživali su sunčanom danu, piću i neobaveznom ćaskanju.

– Tu su prijatelji, poznanici, baš je lijepo – rekao je za “Novosti” vođa “Partibrejkersa” Zoran Kostić Cane.

– Nek se druže ljudi! Neće ljudi da se druže. Ovo je zgodna spona da svi dođu i vide se.

U prepunoj bašti kluba, ali i unutra pod klimom, družili su se, između ostalih, Srđan Gojković Gile, Branislav Petrović Banana i Ljuba Đukić iz “Električnog orgazma”, Miša Aleksić iz “Riblje čorbe”, Nebojša Sabljar i Dule Milojević (“Dža ili bu”), Žika, Dragi i Petar Jelić (“JU grupa”), Momčilo Bajagić Bajaga i Miroslav Cvetković Cvele (“Instruktori”), gotovo cijeli bend “Goblini”, Boris Mladenović (“Jarboli”, “Škrtice”). Bile su tu i mlađe kolege iz grupa “Kanda, Kodža i Nebojša”, “Ničim izazvan” i “Artan Lili”, a lijepo druženje nisu propustili ni rok kritičari poput Petra Janjatovića.

Pitali smo Caneta da li u Srbiji baš sve kasni, pa i promocija albuma koji se već pet mjeseci “vrti” na “Jutjubu”.

– Ne, nije to – mirno će Kostić.

– Ne utrkujemo se. Kad je vrijeme osjetimo – to je to. Što bismo se mi sada utrkivali? Jedino moramo da mislimo na vrijeme našeg spasenja.

A sa kim bi “Brejkersi” mogli da se utrkuju, Cane objašnjava ovako:

– Otkud znam. E, kao, sad smo nešto uradili, pa bismo morali po nekom propisu dalje. Utrkivanje sa besmislenim propisima, koji određuju čovjeka kako da živi.

Nije ga začudio veliki odaziv kolega na promociju. Kaže da voli da se druži, ode na koncert i čuje šta ga zanima.

– Izdvojio bih klasiku, drugove i mlade snage – naglašava Cane.

– Nema veze da li su to “Strejt Miki end d bojs”, “Artan Lili”, “Repetitori”, ili stare snage kao “JU grupa”. Gotivno je sve što te ne muči nekom pretencioznošću.

(Novosti.rs)