Vijesti 27.09.2021.

NOVI DETALJI: Kako se odvijala prepiska sa prijetnjama Stanivukoviću (FOTO)

ČITANJE: 3 minute

Danilo Đukić, sin Sergeja Đukića, inženjera zaduženog za ITS i kontrolu kvaliteta u JP „Autoputevi Republike Srpske“, uhapšen je zbog sumnje da je prijetio gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću. Zajedno sa Đukićem, uhapšen je i njegov prijatelj Nikola Mihajlović iz Banjaluke.

Đukić je poslao fotografiju na kojoj pozira s pištoljem, a ispod koje je napisao poruku „Draško ubiću te“. Gradonačelnik Banjaluke je prijetnje odmah prijavio policiji, a Đukić i Mihajlović su uhapšeni ubrzo nakon prijave.

Prilikom hapšenja od Đukića je oduzet sporni pištolj.

Nakon što bude završeno njihovo saslušanje, biće poznato detaljnije zbog čega su se odlučili na ovako ozbiljne prijetnje.

Sve je počelo u nedjelju u kasnim večernjim časovima kada su se Đukić i Mihajlović sa prijateljima dopisivali u svojoj grupi na viberu, pod nazivom „UDBA neće pasti“.

– U jednom momentu oni su u tu grupu ubacili i gradonačelnika Banjaluke, a upravo je tada Đukić poslao svoju sliku na kojoj je go do pojasa, te u ruci drži pištolj. Ispod slike je napisao pomenutu prijeteću poruku. Poslije nekoliko razmijenjenih poruka, oni su Stanivukovića izbacili iz grupe – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Srpskainfo je imala uvid u poruke koje su ovi mladići slali, dok je Draško Stanivuković bio član grupe.

Između ostalog, Mihajlović prvo piše kako Danilo ima pištolj, zatim šalje poruku u kojoj spominje Stanivukovića i Sergeja Đukića i kako neko treba ići na robiju. Tada Danilo Đukić šalje sliku sa pištoljem i prijeteću poruku.

Mihajlović zatim šalje poruku u kojoj pita gradonačelnika Banjaluke da li mu je poznato ime Sergeja Đukića.

“Jel ti poznato to ime, ukrao hektar asfalta na autoputu „9. Januar“. Kupio sinu pištolj.”

Zatim na ove poruke odgovara Đukić, koji piše: „Lažžž Draško, ne vjeruj Mihajlovićima, Draškooo“.

Mihajlović je tada napisao poruku „Mrš Draško levatino“ i Stanivukovića izbacio iz grupe.

Ove poruke su kod gradonačelnika Banjaluke izazvale osjećaj straha, zbog čega je cijeli slučaj prijavio policiji.

Stanivuković je i ranije imao prijetnje zbog kojih je morala reagovati policija.

On je i početkom februara ove godine prijavio policiji da je dobio prijetnju.

Tada je u Gradsku upravu došao Radoslav Ćosić i na zahtjevu za razgovor sa gradonačelnikom ostavio prijetnju.

– On je između ostalog napisao i da je Stanivukoviću potrebno hitno obezbjeđenje i vozač, a njemu 500 evra da otvori firmu – rekao je tada naš sagovornik i dodao da je Ćosić ostavio i svoju vizit kartu sa brojem telefona.

Stanivuković je ovo ozbiljno shvatio i sve prijavio policiji koja je ubrzo uhapsila Ćosića. Nakon kriminalističke obrade, on je tada sproveden na Kliniku za psihijatriju UKC Republike Srpske.

Ćosić je hapšen i tokom 2011. godine kada je u Čelincu bacio bombu pod policijsko vozilo i tom prilikom povrijeđena su dva policajca.

Oduzet pištolj

Portparol Policijske uprave Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je da je policiji danas oko devet časova gradonačelnik Banjaluke podnio prijavu protiv nepoznatih osoba, koje su mu u „Viber“ grupi uputili više prijetnji po život i tijelo, što je kod njega izazvalo osjećaj ugroženosti.

Nakon prijave, brzom reakcijom policije pronađeni su i uhapšeni osumnjičeni D.Đ. i N.M, a kod D.Đ. je pronađen i pištolj.

– D.Đ. se sumnjiče da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. O cijelom događaju je obaviješteno Okružno javno tužilaštvo Banjaluka – rekla je Mučibabićeva.

(SB)