Biznis 11.01.2016.

Novi dizajn: Google naočare izgledaće poput običnih dioptrijskih

ČITANJE: 1 minuta
naocare
Najveći problem Google naočara bio je dizajn koji je bio društveno neprihvatljiv. Ovaj uređaj je izgledao suviše neprikladno, a kompanije poput ODG-a i Vuzixa rade na novom dizajnu pametnih naočara.

Kupci su rekli kako žele da Google Glass izgledaju poput običnih naočara. To znači da moraju biti kompaktne i prilagoditi se različitim okvirima, i da imaju normalna sočiva.

– Naša obaveza je da izgledaju poput normalnih naočara. S ovom tehnologijom, možete omogućiti veoma mali optički sistem koji je lagan i ima zakrivljen dizajn- rekao je Kai Jens Stroder, direktor razvoja Smart Opticsa.

Optički dizajn nije potpuno nevidljiv. Model koji dodaje pet grama na sočiva izgleda poput tamnog trougla, ali on se ne vidi kada se stavi tamniji okvir.

Mashable je imao uvid u prototip novih naočara u kojima se nalazi Googleova tehnologija pametnih naočara. Ističu kako je dizajn sasvim normalan i mogu se koristiti bez da okolina primjeti da zapravo nosite Google Glass.

Isti problem je i sa Epsonovim Moverio pametnim naočarima i Microsoftovim HoloLens naočarima koje nisu društveno prihvatljivog izgleda, ali sa Zeiss sistemom sočiva to će se promjeniti.

(b92)