Vijesti 09.08.2016.

Novi Djevojački most u Šargovcu sa dvije trake

ČITANJE: 2 minute

Izgradnja novog Djevojačkog mosta preko Šargovačkog potoka u Subotičkoj ulici, vrijednog 143.000 KM, počela je juče, a njime će biti omogućena bolja saobraćajna povezanost grada i naselja Šargovac.

Potvrdili su ovo u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja i dodali da preduzeće “Vranica” ima rok od 120 dana da završi radove.

– Most će biti napravljen na mjestu postojećeg i biće dužine 12 metara i širine 11 metara sa po dvije kolovozne trake i pješačke staze – rekli su u ovom odjeljenju.

Naveli su da je zbog toga od juče obustavljen saobraćaj i za vozila i pješake preko ovog mosta, a to uključuje i autobusku liniju broj 19 koja je preusmjerena.

Autobus koji dolazi iz pravca grada preusmjeren je u Bilećku i dalje postojećom trasom.

– Kada vozi putnike prema gradu autobus se iz Šargovačke ulice preusmjerava u Subotičku, na put za Prijedor, pa u Bilećku. Potom se vraća u Subotičku i dalje nastavlja postojećom trasom – naveli su u ovom odjeljenju.

Predsjednik Savjeta MZ Šargovac Radovan Ilić istakao je da most ima veliku važnost za oko 3.000 stanovnika ili 50 odsto mještana.

– Poslije proširenja dijela Subotičke ulice izgradnja novog mosta je postala potreba, jer je stari most sa jednom kolovoznom trakom predstavljao saobraćajno usko grlo. Preko mosta se moglo ići samo u jednom smjeru s tim da su pravo prvenstva imala vozila iz pravca grada. Dolazilo je do stvaranja većih kolona vozila i gužvi i taj problem će izgradnjom novog mosta biti riješen – kazao je Ilić.

Dodao je da mještani Šargovca imaju alternativne putne pravce koje mogu koristiti za vrijeme radova.

– Nadam se da će mještani imati strpljenja dok budu trajali radovi, jer će time biti povećan protok saobraćaja – kazao je Ilić.

Česma

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja su rekli da je u toku betoniranje glavnih nosača na mostu preko rijeke Vrbanje u Česmi.

– Na mostu je predviđen 21 glavni nosač, a do sada je betonirano pet, koji će biti montirani na već izgrađene stubove mosta. Time bi bili stvoreni uslovi za izgradnju glavne kolovozne armirano-betonske ploče. Ukoliko poslovi budu nastavljeni predviđenom dinamikom, to bi se moglo desiti do kraja septembra – objasnili su u ovom odjeljenju.

(Glas Srpske)