Novi izgled škole “Borisav Stanković”

os borisav stankovic nova fasada
 os borisav stankovic 2
Radovi na obnovi osnovne škole “Borisav Stanković” u naselju Lazarevo biće okončani ove sedmice, čime će biti kompletirana sanacija ovog objeketa u koju je u protekle dvije godine, uz pomoć UNDP-a, uloženo 450.000 KM.

Škola, koju pohađa 715 učenika, prošle godine je dobila novu kotlovnicu vrijednu 150.000 KM, a u istom periodu zamjenjen je dio stolarije u vrijednosti od 200.000 KM. Početkom ove školske godine nastavljeni su radovi na zamjeni stolarije, a škola će za nekoliko dana dobiti potpuno novi izgled, zahvaljujući novoj fasadi.

– Početkom ove školske godine saznali smo za UNDP-ov projekat „Energetska efikasnost“ koji podrazumijeva pomoć javnim ustanovama po principu marka na marku, odnosno UNDP na cifru koju neka ustanova već ima, oni daju duplo. Mi smo odlučili da ušteđevinu škole u iznosu od 50.000 KM uduplamo zahvaljujući ovom projektu i krenemo u preostale radove. Zahvaljujući tome, završili smo zamjenu preostale stare stolarije, a ovih dana se privode kraju i radovi na novoj fasadi. Ono što je zanimljivo je to što smo učenicima dali mogućnost da zajedno sa nama učestvuju u svim radovima, te su nove boje škole izabrali upravo oni- kaže direktor škole, Rade Krecelj.

On naglašava da uslovi u školi nisu nikada bili bolji, čak ni kada je škola izgrađena.

– Mislim da ni u jednoj školi u Banjaluci grijanje sada nije tako dobro kao u našoj, jer naši učenici sada u učionicama sjede u majicama kratkih rukava. Stolarija je kompletno zamijenjena, s tim da je postavljena i nova izolacija. Prošle godine, uspjeli smo i da zamijenimo školski namještaj, i to zahvaljujući bivšoj učenici koja je dalje školovanje nastavila u u Švajcarskoj. Škola je sada kompletno sređena i naši učenici imaju odlične uslove za rad, na šta smo svi zajedno veoma ponosni- dodaje Krecelj.

S obzirom da će sljedeće godine finale NLB lige za košarkaše u kolicima biti održano upravo u njihovoj školskoj dvorani, Krecelj napominje da je sada u planu njeno sređivanje.

– U pregovorima smo sa gradom i nadamo se da ćemo uspjeti sve da završimo do Dana grada. Gradonačelnik Gavranović obećao je da će jedan dio sredstava biti uložen u sanaciju svlačionica, parketa, rasvjete i toaleta. Dvorana je sada u dobrom stanju, ali s obzirom da na finalu očekujemo brojne sportiste i predstavnike više evropskih gradova, bilo bi poželjno da do tada sve to mnogo bolje izgleda nego danas – zaključuje naš sagovornik.

(Banjaluka.net)

NIŠTA OD BESPLATNIH VRTIĆA Banjaluka neće slijediti primjer iz Novog Sada

Novi Sad od iduće godine potpuno će finansirati boravak djece u obdaništima. Iako se Banjaluka u mnogim stvarima ugleda na ovaj prijateljski grad, istu ideju ipak ne namjeravaju sprovesti. Roditelji širom regiona pozdravili su najavu iz Novog Sada da će za 16.500 njihovih mališana boravak u vrtićima biti besplatan, i to, kako je rečeno, kao

POTVRDA: Pronađeno beživotno tijelo pripada nestalom Banjalučaninu

Beživotno tijelo koje je večeras pronađeno u jednoj kući je Banjalučanin Igor Aksentijević, saznaje Srpskainfo. Njegovo sklupčano tijelo je pronašla majka preminulog, nakon nekoliko dana traganja po gradu. “Bitno mi je samo da sam ga pronašla”– kratko je izjavila za Srpskainfo majka pokojnog Aksentijevića. Aksentijević je, kako saznajemo, ranije hapšen zbog droge. U nastavku istrage

DODIK: Najniža plata 520 KM, nema dodatnog smanjivanja zbog bolovanja

Milorad Dodik, predsjednik SNSD-a, najavio je danas u Banjaluci da će najniža plata u RS u narednoj godine biti 520 KM. Dodik je nakon sjednice Izvršnog komiteta SNSD-a rekao i da se neće dodatno smanjivati plate za vrijeme bolovanja u Republici Srpskoj. “Potkrala se greška u dokumentu programa ekonomskih reformi i to je izbrisano. Ljudi