Vijesti 07.02.2017.

Novi kabineti dar bivših učenika OŠ “Jovan Cvijić”

ČITANJE: 2 minute

Dva bivša učenika Osnovne škole “Jovan Cvijić” darovali su ovoj obrazovnoj ustanovi nove table, stolove, trakaste zavjese, stolice i drugi namještaj, a finansirali su i krečenje nekoliko učionica.

Jedan od dobrotvora Dobriša Ćosić kaže da mu je drago ako je bar malo uspio da nekim novim klincima uljepša đačke dane.

– U školi sam proveo najljepši period života, stekao prva znanja i upoznao prijatelje za cijeli život. Iako ne živim u Banjaluci, zavičaj me, što bi moj otac rekao, vuče kao magnet. Prolazak kroz školske prostorije vratio mi je najljepše uspomene na dane mladosti i bilo mi je zadovoljstvo da se odužim za sve lijepo što sam tu proživio – rekao je Ćosić.

Direktor Osnovne škole “Jovan Cvijić” Mila Čudić-Nikić rekla je da je ponosna na sve učenike ove škole, jer ovo nije prvi put da se bivši đaci trude da uljepšaju boravak budućim naraštajima.

– Ćosić, koji živi u inostranstvu i još jedan naš veliki dobrotvor i bivši đak, koji ne želi da mu spomenemo ime, opremili su nam kabinete muzičkog i matematike. To su učionice koje su bile u najlošijem stanju i svi smo im veoma zahvalni – rekla je Čudić-Nikić.

Dodala je da su učenici ove škole uglavnom humani ljudi koji se drže zajedno i paze na školu koju su pohađali ili koju pohađaju njihova djeca.

– Nekolicini njih sam predavala i bila razredni starješina pa sam naročito ponosna na ovakve gestove. Ovdje ima grupa bivših učenika, ali i roditelja čija su djeca naši đaci. Nazivaju se raja sa Čaira, a imaju i svoju “Fejsbuk” grupu. I oni nam stalno pomažu, a dva puta godišnje uređuju dvorište i sade cvijeće – kazala je Čudić-Nikić i dodala da malo koja škola ima tako dobar Savjet roditelja kao “Jovan Cvijić”.

Učenici osmog i devetog razreda Anđela Tepić i Dragan Guzijan oduševljeni su novim učionicama.

– Sada su nam učionice mnogo ljepše. Ranije je parket bio neravan, a klupe neudobne, sada je sve novo pa nam je prijatniji boravak na časovima – rekla je Tepićeva.

Guzijan je dodao da je gest bivših učenika primjer svima te da će i on, ukoliko jednoga dana bude u mogućnosti, uraditi sličnu stvar za svoju školu.

Televizor

Mila Čudić-Nikić pohvalila se i televizorom koji su poklonili bivši učenici, koji su nedavno u školi proslavljali 20 godina od male mature.

– To je bilo jedno lijepo druženje. Nevjerovatno je da su se sjetili da nam poklone plazma televizor koji sada držimo u produženom boravku – rekla je Čudić-Nikić.

(Glas)