Vijesti 04.01.2017.

Novi krov i stolarija neophodni u 16 vrtića

ČITANJE: 1 minuta

U 16 gradskih vrtića potrebna je sanacija krovova, mokrih čvorova, stolarije i elektroinstalacija, dok bi u 14 objekata trebalo promijeniti opremu i namještaj.

Navodi se to u planu rada Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje za 2016/2017. godinu koji je prihvatila Skupština grada na posljednjoj sjednici.

Prema informacijama iz ovog dokumenta, u vrtićima “Neven” i “Bambi” potrebno je zamijeniti stolariju, a u “Našoj djeci” osim stolarije potrebno je urediti i dvorište.

– Vrtić “Ježeva kućica”, koji je izgrađen 1949. godine, prema nalazima sanitarne inspekcije, u lošem je stanju. Potrebna je sanacija objekta, kao i dijela koji je koristilo Udruženje građana “Duga”. Novi krov neophodan je i vrtiću “Radost”, dok je u “Srećnom djetinjstvu” slaba izolacija – precizirano je u programu.

Navodi se da bi trebalo dovršiti objekat “Kolibri”, čime bi se napravilo mjesto za osam novih vrtićkih grupa, te proširiti objekat “Nataša” u Kordunaškoj ulici i time stvoriti mjesto za četiri grupe.

– Potrebno je izgraditi nove objekte u centru grada, gdje na upis čeka 200 djece, te u Obilićevu i Starčevici, gdje se na čekanju nalazi po 300 djece – navedeno je u ovom programu.

(Glas)