Vijesti 18.09.2016.

Novi most kod “Incela” gotov do novembra

ČITANJE: 1 minuta

Izgradnja mosta preko rijeke Vrbanje u naselju Česma teče prema planu, a kako kažu iz “Prijedor puteva”, koji su izvođač radova, radovi bi mogli biti okončani i prije predviđenog roka, a to je 9. novembar.

“Trenutno radimo izradu glavnih nosača za treće polje. Kada se to montira, onda se radi ostatak kolovozne konstrukcije na mostu i radi se priprema za izgradnju pristupnih saobraćajnica”, rekao je Radenko Crnogorac, direktor preduzeća “Prijedor putevi”.

Novi most kod “Incela” niče petnaestak metara nizvodno od postojećeg, koji je pretrpio znatnu štetu u poplavama. Biće širok deset metara i sastojaće se od kolovoza širine 6,6 metara i obostranih trotoara širine dva metra. Dužina je 75 metara.

Ugovorena vrijednost radova je 1,74 miliona maraka, a finansiraju ih Gradska uprava i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Mještani Česme kažu da je dobro što će uskoro dobiti novi mosta, ali i dalje ponavljaju da im je prioritet bio most kod “Vitaminke” jer bi im skratio dolazak do centra grada.

(Nezavisne)