Vijesti 21.01.2019.

Novi namještaj za učionice u dvije škole

ČITANJE: 1 minuta
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske doniralo je novi namještaj za učionice u Osnovnoj školi “Milan Rakić” u banjalučkom naselju Novoselija i Osnovnoj školi “Miloš Dujić” u čelinačkom naselju Opsječko.

“Insfrastrukturna ulaganja smo prema pojedinačnim zahtjevima škola planirali tamo gdje je najpotrebnije, a prioritet Ministarstva će i dalje biti da ulaže u one škole koje imaju potrebe za osnovnim infrastrukturnim ulaganjima koji diktiraju uslove rada, a sa druge strane, koje imaju dovoljno učenika”, kaže Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske.

Direktor Osnovne škole “Milan Rakić” kaže da je škola izgrađena 1965. godine, te da će namještaj mnogo značiti za kvalitetno održavanje nastave.

Iz Osnovne škole “Miloš Dujić” takođe su zadovoljni. Direktor Siniša Begović kaže da je ministarstvo opremilo dvije učionice u kojima se nastava odvija u dvije smjene.

Ove dvije škole bilježe porast broja učenika, od kojih neki postižu zavidne rezultate u oblasti informatike i muzičke kulture.

(ATV)