Politika 02.06.2020.

NOVI ODLASCI: Sonja Karadžić-Jovičević i Darko Babalj napuštaju SDS?

ČITANJE: 1 minuta

Nakon što je Darko Mitrić, poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, juče napustio Srpsku demokratsku stranku, njemu treba da se pridruže još najmanje dva, a najviše tri poslanika ove stranke.

Zbog nezadovoljstva trenutnim odnosima koji vladaju unutar SDS-a, pored Mitrića, i Sonja Karadžić-Jovičević i Darko Babalj planiraju da napuste Klub poslanika SDS-a, saznaja banjaluka.net.

Mitrić, Karadžić-Jovičević i Babalj svoju političku karijeru trebalo bi da nastave u okviru stranke Miće Mićića, SDSS, i tako probaju formirati novi klub poslanika u Narodnoj skupštini.

Prema ranijem dogovoru, četvrti poslanik koji je trebao da popuni redove Kluba bio je i Tomica Stojanović, ali nakon razgovora sa Mirkom Šarovićem u ponedjeljak u Banjaluci on još uvijek nije definitivno odlučio da izađe iz SDS -a

Sve veće nezadovoljstvo poslanika SDS-a politikom Mirka Šarovića uzrokovano je njegovim stavom da svi oni koji su glasali protiv njega na izbornoj skupštini prošle godine ne mogu da računaju na mogućnost da budu na kandidatskim listama za izbore ili izabrani za neku od funkcija.

(banjaluka.net)