Vijesti 25.05.2021.

NOVI PERFORMANS: Stanivuković ispred “Kajak terase” parkirao dajak (VIDEO)

ČITANJE: 1 minuta

Kako je juče i najavio, gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković je ispred spornog objekta ,,Kajak terasa” parkirao “još jednu mašinu”. Ali, nije u pitanju ni bager ni rovokopač, nego dajak čamac.

On je poručio da je aroganciju, koju su pojedinci stekli kriminalom ponekad teško zaustaviti, ali to ipak nije nemoguća misija, prenosi Srpskainfo.

– Imati nelegalni objekat, prkosno parkirati skupi automobil uz bagere, a na kraju raditi duže nego što dozvoljava Štab za vanredne situacije, govori o tome na šta su oni sve spremni. Ali, kada Grad dovoljno ojača, a iz dana u dan postaje jači, pobijedićemo sve pojedince koji misle da su jači od institucija – rekao je Stanivuković.

Stanivukovićev tim za reviziju utvrdio da je terasa kafića “Kajak” otvorena nelegalno, na prostoru koji je vlasništvo Grada Banjaluka.

Gradska vlast je naredila zatvaranje sporne terase, ali je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske, kao nadležni drugostepeni organ, poništilo je rješenje Odjeljenja za prostorno uređenje Grada Banjaluka i naredilo da se ukloni traka sa objekta.

Grad je odbio da izvrši to naređenje.

Gradonačelnik je, uz podršku brojnih građana, prije nekoliko dana dovezao građevinske mašine i parkirao ih ispred ulaza na spornu terasu, a sada je tu parkiran i dajak čamac – jedna od simbola Banjaluke.

(SB)