Vijesti 11.11.2015.

Novi Pravilnik o polaganju stručnih ispita uskoro stupa na snagu

ČITANJE: 1 minuta
ispit
Uskoro bi mogao da dođe kraj mukama svim onim pripravnicima u prosvjeti koji su u periodu od 4. jula do danas odradili pripravnički staž, a nisu mogli da polažu stručni ispit, jer će novi Pravilnik o polaganju stručnog ispita ovih dana konačno da ugleda svijetlost dana!

Iz Ministarstva prosvjete i kulture rečeno je da su Pravilnici o polaganju stručnog ispita u srednjoj i osnovnoj školi, kao i Pravilnik o polaganju stručnog ispita u predškolskim ustanovama pripremljeni i pregledani od strane nadležne službe i upućeni u „Službeni glasnik Republike Srpske“ na objavljivanje.

– Ovih dana će biti objavljeni, a osmi dan od dana objavljivanja u Službenom glasniku RS stupaju na snagu- potvrdila je portparol ministarstva, Branka Rogač.

Ona je naglasila da će svi oni pripravnici koji su počeli obavljanje pripravničkog staža prije stupanja na snagu novih pravilnika, stručni ispit polagati u skladu sa pravilnikom prema kojem je počeo obavljanje pripravničkog staža.

– To znači da će sve do stupanja na snagu ovog pravilnika svi pripravnici koji su započeli obavljanje pripravničkog staža obaviti pripravnički staž i polagati stručni ispit u skladu sa ranije važećim pravilnikom, a ne novim- zaključila je Rogačeva.

(Banjaluka.net)