Biznis 13.09.2021.

Novi projekat Inovacionog centra Banjaluka: Ljetni kamp za preduzetnice

ČITANJE: 3 minute

Kroz projekat #go4digitalidentity, Inovacioni centar Banjaluka pruža podršku preduzetnicama u BiH koje su zbog pandemije virusa korona suočene sa poteškoćama u svakodnevnom poslovanju.

Preduzetnice koje su prošle na konkursu ICBL, njih 15, učestvovaće na ljetnjem kampu koji će biti organizovan na Jahorini, od 21. do 23. septembra.

Učesnicama će ovo biti prilika da nauče kako uz pomoć digitalnih alata doći do novih kupaca i svoju paletu proizvoda učiniti dostupnom na mrežama 24 sata.

Preduzetnice će razvijati marketinške kampanje za svoje proizvode i usluge uz podršku mentorica sa dugogodišnjim iskustvom.

Koliko su sva ova znanja važna ženama koje pokušavaju da opstanu na tržištu u vrijeme pandemije, govori i činjenica da je na konkurs stiglo četiri puta više prijava.

Projekat #go4digitalidentity, ICBL realizuje uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u BiH.

– Nastojimo da podržimo žene preduzetnice u BiH i da im, posebno u vrijeme pandemije koja još uvijek vlada, omogućimo sticanje dodatnih znanja iz digitalnog marketinga, tako da kreiraju sadržaj koji će biti stalno interesantan auditorijumu. Želimo da im pomognemo da njihovi proizvodi i usluge počnu da “žive svoj život” na društvenim mrežama i kao krajnji rezultat da vidimo rast potražnje i prodaje – poručio je direktor ICBL-a Drago Gverić.

Drago Gverić, FOTO: INOVACIONI CENTAR BANJALUKA/PROMO

Polaznice na kampu očekuju intenzivna predavanja na temu procjene trendova, pravljenja godišnjeg marketing plana, komunikacije sa klijentima i oglašavanja; komunikacija i analitika u kombinaciji sa Omnichannel maloprodajom, brendiranjem i održivošću; učiće šta je to organski i plaćeni domet, kreiranje sadržaja i održavanje društvenih profila i za kraj strategiju digitalnog marketinga.

Tajnama zanata učiće ih Vesna Rodić iz kompanije m:tel, firme sa dugogodišnjom tradicijom i strategijom delovanja na tržištu, direktorica marketinške agencije Milena Mijatović, Mirjana Vladisavljević autorka koncepta Balkan top star, koji je odavno zaživio na društvenim mrežama i Jamila Milović Halilović sa decenijskim stažom u strateškom pristupu komuniciranju.

– Očekujemo da ćemo imati sjajnu interakciju između predavača i polaznica jer nije tako česta prilika da se preuzetnice iz naše zemlje mogu susresti i ostvariti kontakt sa ženama koje godinama rade u sferi marketinga i komunikacije – ocijenio je Gverić.

Učesnice će kroz dvodnevni trening proći glavne segmente digitalnog marketinga, nakon čega im sljeduje samostalni rad na razvoju kampanje uz podršku trenera.

– Svoju kampanju će predstaviti tročlanom žiriju koji će da ocijeni najbolje. Biće dodijeljne tri nagrade u iznosu po 3.000 KM, kako bi učesnice svoju kampanju mogle da plasiraju na trižšte kroz iskustvo koje su stekle tokom projekta – najavio je Gverić.

Vebinari

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

FOTO: USTUPLJENA FOTOGRAFIJA

Učesnice ljetnjeg kampa već su se upoznale ovog mjeseca, putem zum platforme i vebinara koji su za njih bili organizovani.

Vebinare na kojima je bilo riječi o digitalnom marketingu i aspektu finansija kao veoma bitnom segmentu u planiranju marketinških aktivnosti, načina prodaje i određivanja cijene, vodile su vlasnica agencije za digitalni marketing Brankica Raković i docent na Univerzitetu u Banjaluci Željana Jovičić.

(E.M)