Vijesti 27.10.2017.

Novi projekti vodovoda i kanalizacije na području grada

ČITANJE: 2 minute

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić, ozvaničio je danas početak izgradnje vodovoda u Ulici kralja Aleksandra I Karađorđevića. Vodovod je dužine 380 metara, a vrijednost investicije je oko 40.000 KM. 

– Danas smo započeli radove na još dvije lokacije. Ovdje na Petrićevcu gradimo vodovod,  dok će u Ulici Frana Supila biti izgrađena kanalizacija. Ulica kralja Aleksandra jedna je od onih ulica u gradu koja ima najveće potrebe. U ponedjeljak na sjednici Skupštine grada, razmtraćemo strategiju saobraćaja u kojoj su detaljno pobrojane saobraćajnice i akcioni plan izgradnje. U ovom momentu, po tom akcionom planu, za najvažnije saobraćajnice nam treba još oko 15 miliona KM – rekao je gradonačelnik Radojičić u izjavi novinarima.

Predsjednik Savjeta MZ Petrićevac Zoran Savanović kazao je da je osim rekonstrukcije vodovodne mreže potrebna i rekonstrukcija druge infrastrukture, odnosno i kanalizacije i puteva.

-Izgradnja vodovoda je veliki projekat i puno će značiti stanovnicima naše mjesne zajednice. Nadam da će u skorije vrijeme biti riješen i problem puta u Ulici kralja Aleksanda, kao što je i rekao gradonačelnik. To je problem ne samo za MZ nego i za grad. Inače put u ovoj ulici, uz izgradnju objekta za MZ i ambulantu, jeste u našim prioritetima za narednu godinu – rekao je Savanović.

Izvođač radova je preduzeće „Rašo gradnja“, a rok za završetak radova je 30 dana.

Istovremeno, danas su počeli i radovi na izgradnji fekalne kanalizacije u Ulici Frana Supila. Predviđena je izgradnja 154 metra kanalizacije. Grad je za ove radove izdvojio  22.500 KM.

– Ovdje je ranije bio izražen problem pristupa naselju i kanalizacije, što će biti riješeno izgradnjom Delta sitija. Izgradnja ovog šoping centra omogućiće i novi režim saobraćaja prema ovom naselju – rekao je gradonačelnik Radojičić.

Predsjednik Savjeta MZ Borik 2 Drago Dragić, kazao je da je izgradnja kolektora u ovom naselju bila neophodna i da će olakšati žiovt mještanima.

(banjaluka.rs.ba)