Vijesti 28.05.2017.

Novi šalteri skratili redove za registraciju u Banjaluci

ČITANJE: 1 minuta

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum naložio je da u Policijskoj upravi Banjaluka bude otvoreno više šaltera za registraciju vozila, da bi bile smanjene ogromne gužve, zbog kojih se danima čeka na registraciju.

Poslije negodovanja građana da danima ne mogu da stignu na red da registruju vozilo, odlučeno je da cijela desna strana u šalter sali IDDEEA bude na raspolaganju građanima i posrednicima koji registruju vozila.

Ćulum je u petak rekao da u Banjaluci ima 70.000 registrovanih vozila, te da broj šaltera i radnika nije bio dovoljan da svi na vrijeme stignu na red.

– Gužve posljednjih nekoliko mjeseci bile su nevjerovatne, a naši službenici fizički nisu mogli da prime toliko zahtjeva. Zato smo uveli pojačanja i u prvu i u drugu smjenu – rekao je Ćulum.

Na pitanje zašto su posrednici osiguravajućih kuća dnevno bili ograničeni da predaju samo dva predmeta za registraciju, Ćulum je kazao da je to bila praksa “kako bi se izbjeglo da posrednik uzme 50 brojeva na aparatu koji ih izdaje, a da neko od građana bude 51. u redu, što realno nije”.

Da su gužve znatno manje potvrdio je i direktor “Krajina osiguranja” Elmedin Đuzel, naglasivši da su kapaciteti na šalterima u IDDEEA povećani za 50 odsto.

(Capital.ba)