Vijesti 26.11.2020.

NOVI SERVIS DOMA ZDRAVLJA BANJALUKA: Testirani na koronu rezultate dobijaju SMS-om

ČITANJE: 1 minuta

U Domu zdravlja Banjaluka s radom je počeo Broadcast servis za slanje SMS poruka za pozitivne i negativne pacijente koji su testirani na virus korona, saopštili su iz banjalučkog Doma zdravlja.

Kako su naveli, svi testirani će dobiti SMS poruku o rezultatima testiranja, a pacijenti čiji su rezultati testa pozitivni odmah će pristupiti linku na kojem se nalazi obrazac, popuniti ga i poslati ga nazad.

Iz Doma zdravlja ističu da će preporuke za dalje postupanje pacijenti dobiti od nadležnog doktora, te da je validna samo ona poruka koja u naslovu pošiljaoca sadrži JZU Dom zdravlja Banja Luka.

Apelovali su na pacijente da se obrate svojim timovima porodične medicine kako bi ažurirali svoje brojeve telefona i adresa stanovanja.

Naglasili su da će ovaj način pacijentima omogućiti da u kratkom vremenu saznaju rezultate testiranja i značajno skratiti stresni period iščekivanja rezultata, te će se olakšati i rad zdravstvenim radnicima.

“Pacijenti koji iz nekog razloga ne mogu pristupiti popunjavanju elektronskog obrasca mogu se javiti na brojeve telefona koji su napisani u SMS poruci ili koji su navedeni na sajtu JZU Dom zdravlja Banjaluka”, naveli su u ovoj ustanovi, a prenose Nezavisne.

(A.M/Banjaluka.net)