Vijesti 02.10.2018.

NOVI SLUČAJ NASILJA NAD ŽIVOTINJAMA Pas upucan na Manjači

ČITANJE: 1 minuta

Sva monstruoznost ljudi pokazala se još jednom na primjeru užasnog zlostavljanja, tačnije pucanja na psa iz lovačkog oružja na Manjači.

Goran Milojević, predsjednik Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” Banjaluka, potvrdio je za “Nezavisne” da je pas u jako lošem stanju pronađen juče nakon čega je odveden veterinaru koji je danas odradio operaciju, ali zbog teških povreda sve dalje prognoze su neizvjesne.

Kao i u ranijim slučajevima, ovo udruženje će ovaj čin nasilja prijaviti nadležnim službama, a nadaju se da će konačno biti preduzete i konkretne mjere u cilju poštivanja Zakona o dobrobiti životinja.

Da stvar bude još gora, isti dan ovom udruženju je prijavljen još teži oblik nasilja, tačnije krivičnog djela, u kojem je za sada nepoznati počinilac u naselju Senjak u Gradišci ubio i oderao psa, a ostatke ostavio na javnom mjestu gdje se igraju djeca.

Fotografije nećemo objaviti jer su veoma uznemirujućeg sadržaja, a objava se može pogledati na facebook stranici Udruženja za zaštitu životinja “Kerber” Banjaluka.

(Nezavisne)