NOVI TRENER Krunić iz kopački na klupu Krupe

Branislav Krunić je danas predstavljen kao novi šef stručnog štaba ekipe iz Krupe na Vrbasu.

Odlaskom Slobodana Starčevića sa klupe Krupe nakon četiri i po godine, u ekipi iz Krupe na Vrbasu ostalo je upražnjeno trenersko mjesto, a rukovodstvo kluba odlučilo je da ga popuni Branislav Krunić, dosadašnji fudbaler i trener banjalučkog Željezničara.

Krunić će danas na konferenciji za medije biti i zvanično predstavljen, kada će biti poznato i ko će mu biti saradnici u stručnom štabu.

Sjajni rezultati na klupi banjalučke ekipe s “Predrgrađa”, koju je iz Regionalne lige RS (treći rang) doveo do prvoligaškog društva, bili su najbolja preporuka za rukovodstvo krupe na čelu sa braćom Ilić, Dragomirom i Draškom.

Osim što je uspješno sa klupe predvodio svoje izabranike, Krunić je bio i igrač Željezničara, pa je tako u nedavno završenoj sezoni Prve lige Republike Srpske na 26 odigranih utakmica postigao devet pogodaka, te poslije Bojana Markovića (11 golova), bio drugi najbolji strijelac ekipe.

“Proveo sam tri lijepe godine u Željezničaru, ali došlo je vrijeme za nove izazove. Dolazak u klub iz kanjona Tijesno to svakako jeste. Tim sa ‘Predgrađa’ će zauvijek ostati u mom srcu i kada god mi se ukaže prilika da pomognem, biću im na usluzi”, rekao je Krunić za “Glas Srpske”.

Krunić će tako, nakon dugogodišnje igračke karijere “okačiti kopačke” o klin. Prije Željezničara, nosio je dres banjalučkog Borca, u nekoliko navrata Leotara iz Trebinja, te ruskih Dinama Brijansk, Moskve, Toma iz Tomska, ukrajinskog Volina i Olimpije iz Ljubljane, a sa dosta uspjeha nastupao je i za reprezentaciju BiH.

Sada je vrijeme da se okrene isključivo izazovima koje donosi posao trenera, i to u klubu koji nastupa u najvišem rangu bh. takmičenja.

“Biće ovo za mene novo iskustvo, ali vjerovatno i definitivan kraj igračke karijere, što mi, iskreno, jako teško pada. Što se tiče UEFA Pro licence, ostao mi je još samo diplomski i njega ću riješiti najkasnije do septembra. Drago mi je što sam postigao dogovor sa veoma dobro organizovanim klubom, koji je trenutno jedan od najstabilnijih u Premijer ligi BiH. Sredina su u kojoj ima dosta prilike da se trenerski napreduje, a sama činjenica da su u posljednjih devet godina imali samo dva trenera to dokazuje”, dodao je 39-godišnji stručnjak.

Krupa je od ulaska u najviši rang BiH 2016. godine konstantno prvi vrhu tabele, a u obje sezone izboren je nastup u Ligi za prvaka BiH.

Krunićev posao biće da nastavi ono što je Starčević započeo. Možda i da učini nešto više…

ILIĆ

“Pregovarali smo nekoliko dana sa Krunićem i na kraju je postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo. On će prijepodne saopštiti ko će s njim biti u stručnom štabu, a poslijepodne će biti predstavljen medijima”, rekao je prvi čovjek Krupe Draško Ilić.

(Mondo)

86. DAN “Pravda za Davida” i večeras na Trgu Krajine

Večeras je, po 86. put, na Trgu Krajine održano okupljanje “Pravda za Davida”. ”Dragi moj sine, mi smo 20. tačka kod nadležnih institucija. Saučesništvo je teži zločin od ubistva i za to je kazna do 45 godina. Dragi moj Đakac, sine moj, rekao sam na grobu, ko god se plaši, može otići”, rekao je Davor

KONTIKI PROBUDIO AERODROM Poletio prvi avion iz Banjaluke u Tursku

Sa Aerodroma Banjaluka danas je poletio prvi avion u Tursku, a ukrcani putnici će po prvi put, bez presjednja, za samo dva sata biti u Antaliji. Banjalučani koji danas lete u Tursku na more, iskoristili su prvi od devet čarter letova agencije „KonTiki Travel“, koja je ovog ljeta oživjela banjalučki aerodrom. -Let iz Banjaluke je

FUDBALSKI SAVEZ BIH Slučaj Borac ide pred UEFA

Odluku o učešću Fudbalskog kluba Borac naredne sezone u BH. Telekom Premijer ligi Bosne i Hercegovine donijeće Evropske fudbalske asocijacija (UEFA), odlučeno je na današnjoj sjednici Izvršnog odbora Nogometnog / Fudbalskog saveza BiH. Na ovakav potez u bh. kući fudbala odlučili su se nakon što su iz banjalučkog kluba zatražili zaštitu zakonitosti od Izvršnog odbora,

KOD GRADSKOG MOSTA GRADE HOTEL Nakon Nove Varoši stiže još primjedbi na regulacioni plan

Regulacionim planom za interpolaciju objekata društvenog sadržaja u Obilićevu se namjerava srušiti baraka koju godinama koristi omladinski centar„Zdravo da ste“, a umjesto nje graditi hotel. Ovaj regulacioni plan koji predviđa izmjene na sedam lokacija u gradu izazvao je pravo negodovanje u Banjaluci, a nakon pobune mještana Nove Varoši, primjedba je stigla i od organizacije „Zdravo