Svijet 15.10.2022.

Novi ukrajinski napadi, eksplozije i u ruskom Belgorodu

ČITANJE: 1 minuta

U popodnevnim satima danas odjeknula je serija eksplozija nad okupiranim Sevastopoljem, a u ruskom gradu Belgorodu je gorjelo skladište nafte. Zamjenik šefa proruske vlade potvrdio je da su pokrenuti novi napadi u Hersonskoj oblasti, prenosi Klix.

Vlast u Hersonu obavijestila je na Telegramu da ukrajinske trupe započinju novu ofanzivu, potvrđeno je da su napadi pokrenuti u blizini sela Dudchany.

Nekoliko eksplozija čulo se i u Sevastopolju no nema detaljnijih izvještaja o tim aktivnostima. Također, u Belgorodu su snimljeni zvuci eksplozija i crni dim u vazduhu iznad skladišta nafte. Kasnije je guverner Belgorodske oblasti potvrdio granatiranje. Navedeno je da spasioci gase požar te da nema opasnosti od širenja, prenosi Klix.

Ovo nije prvi put posljednjih dana da se u Belgorodu čuju eksplozije na objektima energetske infrastrukture, pišu Hromadske. Uveče, 11. oktobra granatirana je trafostanica u gradu Šebekino zbog čega je 2.000 ljudi ostalo bez struje, a 14. oktobra je zabilježen požar na planini Harkov, u oblasti koja se nalazi u južnom djelu Belgoroda.

(Z.M)

Oznake: rat u Ukrajini