Vijesti 23.04.2018.

NOVI VIDEO Četiri osobe sačekale Davida na Trgu Krajine

ČITANJE: 3 minute

Novinar Slobodan Vasković je na svom blogu objavio novi video snimak koji baca novu sumnju na tvrdnje o kretanju Davida Dragičevića kobne noći 18. marta

Kako ističe Vasković vremenski podaci sa snimka se ne podudaraju sa izjavama Darka Ilića, na pres konferenciji odžanoj 26.03.

“Preciznije, ovaj video potvrđuje da je Ilić manipulisao vremenskim odrednicama i da nije saopštio da su Davida četiri osobe „startale“ i zaustavile te kobne noći na Trgu Krajine.

Na ovom video se, osim Davida Dragičevića, vidi još pet osoba, od kojih su ga najmanje dvojica čekala ispred Robne kuće „Boska“. Sasvim je realno da su ga čekali sva četvorica, kako bi ga namamili, pretukli, oteli i ubili.

Nejasna je uloga pete osobe, koja u određenom trenutku odlazi odatle.

Nema dileme da su osobe sa snimka na određen način umiješane u nestanak Davida Dragičevića, jer njegov telefon prestaje da radi u 2 časa i 40 minuta, znači 15 minuta nakon što se sreo s njima.

Na snimku od 18. 03. 2018 godine vide se dva mladića kako sjede na betonskom bloku ispred „Boske“, u 2 časa i 18 minuta. David je na to mjesto stigao nešto prije 2.25 časova.

David je s njima razgovarao par sekundi, pozdravio se i kreće prema Gospodskoj ulici. Oni ga zovu, on se vratio korak, dva natrag i još par trenutaka razgovara s njima.

Sa snimka je jasno da ih on poznaje. David potom odlazi u 2 časa i 25 minuta i 6 sekundi prema Gospodskoj ulici.

U 2 časa 25 minuta i 18 sekundi ga presreću druga dvojica na samom početku Gospodske i tu razgovaraju.

Za to vrijeme, prva dvojica (oni ispred “Boske”), sa kojima se pozdravio, dižu se i prilaze na desetak koraka od Davida i druge dvojice, koja su ga presrela u Gospodskoj ulici.

U 2.26 časova iz Jevrejske ulice prvoj dvojici prilazi još jedna osoba i stoji tu s njima. Sve to vrijeme David razgovara sa ovom dvojicom u Gospodskoj ulici. U 2 časa 28 minuta i 38 sekundi svi su još tu, razgovaraju u dvije grupe.

Svi nestaju sa snimka u 2 časa 29 minuta i 40 sekundi, s tim što dvojica, koja su dočekali Davida ispred “Boske”, odlaze prema Gospodskoj za Davidom (2 časa 29 minuta i 37 sekundi), a onaj koji je došao iz Jevrejske u 2 časa 29 minuta i 5 sekundi odlazi prema parku “Petar Kočić”.

Ovaj snimak označava početak akcije otimanja Davida Dragičevića.

Ovaj snimak takođe baca novu sumnju na tvrdnje Darka Ilića, načelnik Uprave za organizovani kriminal MUP RS, o kretanju Davida Dragičevića kobne noći 18. marta. Ilić uopšte nije naveo da postoji ovaj snimak, a policija nije dala odgovor – ko su osobe sa snimka, šta oni znaju i zašto ih policija nije pronašla?!!!

Pitanje je i da li i kakve veze ove osobe imaju sa Davidovim nestankom, premlaćivanjem i ubistvom, jer je potpuno jasno na osnovu snimka da su čekali upravo njega i da su za njim otišli”, piše Vasković.

(Oslobođenje)