Vijesti 28.04.2017.

Novi vodovod u Verićima, bolje snabdijevanje strujom za Šušnjare

ČITANJE: 1 minuta

Mještani zaoseka Šušnjari kod Piskavice od danas imaju  znatno bolje snabdijevanje električnom energijom nakon što su ekipe „Elektrokrajine“ završile posao na obnovi dotrajale niskonaponske mreže, u okviru investicije vrijedne više od 60.000 KM.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao obnovljenu mrežu, izrazio je zadovoljstvo radovima na mreži zbog kojih će 17 domaćinstava u ovom selu imati znatno bolje snabdijevanje električnom energijom.

On je naglasio da će Grad, u saradnji sa „Elektrokrajinom“, i u narednom periodu nastojati da olakša život stanovnika ruralnog područja, tako što će nastaviti da investira u obnovu niskonaponske mreže, uključujući i uvođenje javne rasvjete.

Uporedo s tim, Radojičić je obišao i selo Veriće (zaoseok Popovići), gdje su okončani radovi na izgradnji sekundarne vodovodne mreže u dužini od 630 metara. Time je proširena postojeća vodovodna mreža na području Verića.
Ugovorena vrijednost ovih radova iznosi 36.800 KM, a izvelo ih je laktaško preduzeće „Hidrosplet“.

radojicic u vericima

Nakon obilaska radova, Radojičić je istakao da će rebalansom gradskog budžeta biti obezbjeđena dodatna sredstva za ulaganje u infrastrukturne radove u oblasti snabdijevanja električnom energijom, javne rasvjete, vodosnabdijevanja i kanalizacije.

On je podsjetio da je, s ciljem boljeg i efikasnijeg upravljanja sistemom, nadležnost za upravljanje javnom rasvjetom na ruralnom području grada odnedavno povjerena Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave, umjesto Centra za razvoj sela, koji je to do sada radio.

(banjaluka.rs.ba)