Vijesti 20.03.2019.

Novi vodovod za Mišin Han

ČITANJE: 1 minuta

Zajedničkim aktivnostima Vlade RS i Gradske uprave ovog ljeta trebalo bi biti poboljšano vodosnabdijevanje dijela naselja Mišin Han, koje je do sada imalo problema u isporukama vode.

Kako je potvrđeno u Odjeljenju za komunalne poslove, 130 hiljada maraka obezbjedila je Vlada RS, a Gradska uprava je raspisala javnu nabavku za izbor izvođača radova na proširenju gradske mreže u ovom naselju i sanaciju lokalnog vodovoda „Fratrovac“.

-Tender je već raspisan i početkom aprila trebao bi biti izabran izvođač radova na izgradnji vodovodne mreže u zaseocima Lipovac i Radnjača, kao i sanaciji kaptaže i rezervoara „Fratrovac“ – kažu u odjeljenju.

Na zahtjev mještana ovih naselja, izrađen je projekat za ova dva zaseoka, koji bi trebao da obezbijedi stabilno vodosnabdijevanje priključkom na gradsku vodovodnu mrežu.

-Ova dva naselja do sada su koristili vodu sa lokalnih izvorišta zbog čega su se mještani suočavali sa čestim nestašicama – ističu u odjeljenju.

S druge strane, sanacijom kaptaže i rezervoara lokalnog vodovda „Fratovac“ biće poboljšano snabdijevanje vodom potrošača koji se nalaze u centralnom dijelu Mišin hana.