Vijesti 21.03.2019.

Novi vrtić u Lazarevu, smještaj za 200 mališana

ČITANJE: 2 minute

Više od pola miliona KM Grad Banja Luka izdvojiće ove godine za izgradnju novog dijela vrtića „Kolibri“ u Lazarevu, u okviru velikog projekta čiji je cilj da obezbjedi predškolsko vaspitanje za još 200 djece iz ovog kraja.

Tender za izbor izvođača radova na dogradnji postojećeg objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ u Ulici Petra Pecije bb je u toku, i ukoliko nabavka prođe uspješno, građevinici bi uskoro mogli da počnu sa ovim poslom.

-Planirano je da tokom ove godine bude realizovana prva faza radova, odnosno da bude izgrađen i pokriven objekat, te urađena vanjska stolarija i prva faza vode i struje. Za ove radove obezbijeđeno je 550.000 KM – ističe načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Prema njegovim riječima, druga faza ovog projekta je planirana za narednu godinu, kada bi objekat novog vrtića bio u potpunosti završen, opremljen i stavljen u funkciju.

-S obzirom na to da je riječ o velikoj investiciji procijenjene vrijednosti 1,5 miliona KM, odlučeno je da se budući vrtić u Lazarevu radi po fazama. Tako da bi naredne godine, kada se okončaju svi radovi, vrtić mogao da primi oko 200 mališana – zaključio je Bilčar.

Prema projektu, planirani objekat novog vrtića u Lazarevu bio bi površine oko 1.150 kvadratnih metara. Prva faza je izvedena 2013. godine, kada je izgrađen južni dio vrtića sa dva trakta po četiri jedinice.

Kako je navedeno u projektu, dogradnjom objekta dječijeg vrtića „Kolibri“ biće omogućen smještaj za osam grupa djece, po četiri vrtićke i jasličke.

U nastojanju Grada da obezbijedi predškolsko vaspitanje što većem broju djece, tokom prošle godine otvoreni su novi vrtići u Rosuljama i Obilićevu, a nedavno je  proširen i stavljen u funkciju vrtić „Bubamara“ u Obilićevu. Za ovu godinu, u planu je i rekonstrukcija vrtića “Ježeva kućica“, te otvaranje manjeg vrtića na Starčevici.