Vijesti 27.08.2018.

NOVINARI: Hitno i brzo pronaći napadače na Kovačevića

ČITANJE: 1 minuta

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, rekao je da policija treba hitno i brzo da reaguje i da pronađe napadače na Vladimira Kovačevića, novinara TV BN koji je sinoć pretučen.

Dodao je da je rok policiji da do kraja sedmice izađe sa konkretnim podacima i da kaže šta je urađeno po pitanju premlaćivanja Kovačevića.

“Ni sam Vladimir Kovačević niti iko oko njega ne zna šta je pozadina napada. Očekujemo od policije da to utvrdi”, naveo je Vukelić.

Upitao je da li novinari treba da idu u pancirima i sa šljemovima kako bi mogli da rade svoj posao.

Željko Raljić, šef banjalučkog dopisništva BN TV, rekao je da je Kovačević pretučen u klasičnoj sačekuši, na kućnom pragu.

Dodao je da Kovačević nema povreda opasnih po život.

“Jutros je predsjednik RS Milorad Dodik posjetio našeg kolegu u UKC RS. Hvala mu ali bićemo mu još zahvalniji ako prestane da targetira novinare. On može da prekine da širi atmosferu straha”, naveo je Raljić i dodao da će novinarska zajednica ostati jedinstvena.

Istakao je da nisu zadovoljni radom  Policije RS jer istraga, kako je rekao, nije temeljita.

“Kovačević je radio ono što rade sve kolege, a to je da svojim radom predstavi punu istinu o stanju na društvu”, kazao je Raljić.

Marko Divković, predsjednik BH. novinara, rekao je da je ovo 41. napad na novinare u ovoj godini. “Ovo je prevršilo svaku mjeru. Ovo je pokušaj ubistva. Svi smo sa metom na čelu”, naveo je on.

Redakcija Banjaluka.net najoštrije osuđuje napad na kolegu Kovačevića.

(Nezavisne, foto: Siniša Pašalić)

Oznake: Milorad Dodik